Rugby

Lotul largit al Romaniei pentru Cupa Mondiala din Noua Zeelanda

Rugbistii Sorin Socol si Alexandru Manta nu se afla pe lista preliminara de 31 de jucatori convocati pentru stagiile de pregatire în vederea Cupei Mondiale ce se va disputa în Noua Zeelanda în toamna acestui an.
Sorin Socol refuza sa se mai prezinte la lot deoarece este nemultumit de cuplul de antrenori Romeo Gontineac - Steve McDowell, în timp ce Alexandru Manta s-a retras de la prima reprezentativa dupa meciul cu Uruguay, contând pentru barajul de calificare la Cupa Mondiala.

Jucatorii echipei nationale se pregatesc individual pâna la data de 17 iulie, dupa care vor efectua sase saptamâni de cantonamente la munte, la mare si în Bucuresti.

"Din punctul meu de vedere subiectul Socol este închis. Avem nevoie de liniste pentru a pregati Cupa Mondiala", a declarat presedintele Federatiei Române de Rugbi, Alin Petrache.

Cei 31 de jucatori convocati sunt urmatorii: linia I - Nicolae Nere (Steaua), Mihaita Lazar (Aix en Provence), Silviu Florea (Bordeaux), Dragos Dima (Blagnac), Paulica Ion (London Irish), Marius Tincu (Perpignan), Bogdan Zebega (Steaua), Andrei Radoi (Baia Mare);

- linia a II-a: Valentin Ursache (Aix en Provence), Cristian Petre (Saint-Etienne), Valentin Popîrlan (CSM Bucuresti), Cosmin Ratiu (Dinamo);

- linia a III-a: Ovidiu Tonita (Perpignan), Mihai Macovei (Baia Mare), Daniel Carpo (Farul Constanta), Daniel Ianus (Steaua), Stelian Burcea (Timisoara);

- treisferturi:

- mijlocasi la gramada: Lucian Sîrbu (Millau), Valentin Calafeteanu (Timisoara), Florin Surugiu (CSM Bucuresti);

- mijlocasi la deschidere: Danut Dumbrava (Steaua), Ionut Dimofte (Baia Mare);

- centri: Csaba Gal (Baia Mare), Constantin Gheara (Farul Constanta), Ionel Cazan (Steaua);

- aripi: Catalin Fercu (Timisoara), Madalin Lemnaru (Timisoara), Stefan Ciuntu (Baia Mare);

- fundasi: Florin Vlaicu (Steaua), Iulian Dumitras (Lourdes), Catalin Nicolae (Farul Constanta).

Cupa Mondiala din Noua Zeelanda se va disputa în perioada 9 septembrie - 23 octombrie. România face parte din grupa B alaturi de nationalele statelor Argentinei, Angliei, Scotiei si Georgiei.

Mediafax



Lotul largit al Romaniei pentru Cupa Mondiala din Noua Zeelanda