Rugby

Asa am trait: Uruguay - Romania 21-21

Nationala de rugby a Romaniei se afla la doar doi pasi distanta de a saptea calificare consecutiva la Cupa Mondiala, singurul obstacol din calea stejarilor fiind echipa Uruguayului. Prima mansa a barajului dintre cele doua reprezentative a fost in direct pe Onlinesport.ro, sambata seara, incepand cu ora 20.
FINAL de partida. Uruguay si Romania incheie la egalitate, scor 21-21, partida tur din barajul pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2011. Returul este programat peste doua saptamani pe stadionul Arcul de Triumf din Bucuresti.

80' O ultima faza. Gramada ordonata cu introducerea Romaniei.

77' Stejarii se apara cu indarjire in fata atacurilor dezlantuite ale gazdelor. Lovitura de pedeapsa pentru Uruguay si Arocena aduce alte noi trei puncte pe tabela. Egalitate la 21 pe tabela.

70' Margine a gazdelor la 10 metri de terenul nostru de tinta. Se repune stramb si astfel avem repunerea in gramada ordonata dicatata.

67' Uruguayenii se mentin in presiune si repun dintr-o margine chiar pe linia noastra de '22'. Recuperam din fericire balonul. Gramada ordonata cu introducerea noastra.

63' Eseu reusit de uruguayeni la coltul terenului si scorul se strange din nou. Arocena transforma si Romania conduce cu 21-18!

60' Lovitura de pedeapsa pentru gazde. Arocena are o pozitie centrala, dar din fericire pentru noi rateaza transformarea. Reluam jocul de pe linia de '22'.

54' Dumbrava reuseste transformarea si Romania conduce in acest moment cu un avans de zece puncte pe tabela (21-11).

53' ESEU Romania si stejarii replica ideal dupa inceputul mai putin reusit de repriza. Balan este jucatorul care a adus aceasta incercare vitala pentru echipa noastra. Scorul devine 19-11.

50' Atac bun al stejarilor care ajung pe inaintare in '22-ul' advers. Tonita scapa din pacate balonul si gazdele intra in posesie.

48' Arocena aduce alte trei puncte pe tabela in dreptul echipei Uruguayului. Avantajul Romaniei devine tot mai fragil, 14-11.

47' Gresim o data in plus in propria jumatate si uruguayenii primeste o noua lovitura de pedeapsa.

45' Eroare defensiva a lui Vlaicu, acesta scapand balonul in margine, gazdele avand repunerea in spatiul nostru de '22'.

44' Tripla modificare in echipa noastra, printre jucatorii inlocuiti numarandu-se si capitanul Sorin Socol, care acuza o accidentare.

43' Arocena trimite printre bete si scorul se strange la 14-8 in favoarea echipei Romaniei.

42' Gazdele primesc lovitura de pedeapsa la 40 metri lateral dreapta in jumatatea noastra. Arocena confisca balonul si se pregateste sa execute.

20:55 Incepe partea secunda, uruguayenii repunand balonul in joc.

40' ESEU pentru echipa Romaniei dupa o faza pe inaintare. Manta este jucatorul care a culcat balonul in terenul de tinta advers. Scorul devine 14-5 pentru echipa noastra. Dumbrava rateaza transformarea spre bucuria celor 8.000 de suporteri uruguayeni din tribune si cele doua echipe intra la cabine.

39' Margine buna gasita de Vlaicu la doar cativa metri de terenul de tinta advers.

34' Arocena rateaza transformarea si scorul ramane 9-5.

33' Atac fulgerator al gazdelor pe partea dreapta a terenului si Gaston Mieres culca balonul in terenul nostrul de tinta. 9-5 pentru Romania.

30' O noua eroare defensiva a uruguayenilor si Dumbrava adauga alte trei puncte pe tabela: 9-0!

27' O noua lovitura de pedeapsa dictata in favoarea stejarilor. Dumbrava incearca din nou transformarea si reuseste. Scorul devine 6-0 si echipa noastra este in grafic.

26' Repunere din margine si Burcea scapa cu mingea in jumatatea adversa. Momente de presiune din partea echipei Romaniei.

21' Lovitura de pedeapsa pentru echipa Romaniei. Danut Dumbrava executa magistral reusind deschiderea scorului. 3-0 pentru Romania!

18' Atac frumos pe trei sferturi cu Burcea, Lemnaru si Socol, dar acesta din urma scapa balonul si gazdele recupereaza.

15' Balonul este trimis lung in '22-ul' advers si uruguayenii ies din nou la contraatac, pana acum arma lor preferata.

14' O noua gramada ordonata in jumatatea adversa. Introduce Sarbu si de aceasta data reusim sa scoatem pe trei sferturi.

12' Gramada ordonata cu introducerea balonului pentru echipei Romaniei. Pierdem insa balonul si gazdele pornesc vijelios pe contraatac.

10' Repunere din margine pentru echipa noastra.

8' Inainte la un atac al uruguayenilor si stejarii au repunerea in gramada, moment in care din tribunele arenei din Montevideo se scandeaza "Romania, Romania".

6' Gramada ordonata dictata in favoarea echipei Romaniei, moment in care la gazde intra Tabarez.

5' Gazdele repun balonul in joc trimitand in margine de unde au repunerea. Faza limita pentru apararea noastra la un balon de urmarire al sud-americanilor. Vlaicu este atent si trimite in margine pe linia noastra de '22'.

4' Atacul Romaniei se termina cu o lovitura de pedeapsa pentru gazde, centralul sud-african sanctionand o intrare din lateral.

2' Un prim atac la mana al stejarilor. Suntem in '22-ul' advers si presam in continuare. Gramada spontana si incercam sa inaintam metru cu metru.

1' Uruguayenii au recuperat bine obtinand o margine, dupa care au degajat balonul in propriul nostru '22'.

20:00 A inceput meciul, stejarii avand prima repunere a balonului in joc.

19:59 Cele doua echipe se pregatesc de startul partidei.

19:57 Se intoneaza imnul Uruguayului. Vremea insorita la Montevideo, ideala pentru un joc de rugby.

19:56 Stejarii sunt aliniati la centrul terenului si asculta imnul de stat al Romaniei.

Romania:
15. Florin Vlaicu - 14. Catalin Fercu, 13. Csaba Gal, 12. Ionut Dimofte, 11. Madalin Lemnaru - 10. Danut Dumbrava, 9. Sirbu Lucian - 8. Alexandru Manta, 7. Ovidiu Tonita, 6. Stelian Burcea - 5. Valentin Ursache, 4. Sorin Socol (c) - 3. Dragos Dima, 2. Marius Tincu, 1. Bogdan Balan

Rezerve: 16. Cezar Popescu, 17. Andrei Radoi, 18. Mihai Lazar, 19. Petre Cristian, 20. Daniel Carpo, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Iulian Dumitra.

Uruguay: 15. Ivo Dugonjic - 14. Leandro Leivas, 13. Martin Crosa, 12. Juan de Freitas, 11. Gaston Mieres - 10. Matias Arocena, 9. Manuel Martinez - 8. Santiago Vilaseca 7. Nicolas Brignoni, 6. Mathias Braun - 5. Fabio Magno, 4. Matias Fonseca - 3. Mario Sagario, 2. Carlos Arboleya (capt), 1. Alejo Coral

Rezerve: 16. Juan Pedro Rombys, 17. Martin Espiga, 18. Pablo Lemoine , 19. Juan Ignacio Tabarez, 20. Juan Manuel Gaminara, 21. Emiliano Caferra, 22. Nicolas Morales .

Meciul se disputa pe Estadio Charua din Montevideo, iar sud-africanul Mark Lawrence a fost insarcinat de IRB sa imparta dreptatea intre cele doua formatii.

Cele doua echipe se afla in fata intalnirii directe cu numarul trei, precedentele doua fiind castigate de Romania in cadrul turneului IRB Nations Cup de la Bucuresti: 10-6 in 2008 si 17-11 in 2009.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Asa am trait: Uruguay - Romania 21-21