Hochei

Gliga: "Participarea echipei Romaniei la Ice Hockey Challenge Cup este o provocare"

Directorul tehnic din cadrul Federatiei Române de Hochei pe Gheata, Marius Gliga, a declarat ca participarea echipei României la Ice Hockey Challenge Cup este o provocare, informeaza site-ul rohockey.ro.

"Participarea echipei noastre la aceasta competitie reprezinta o provocare, la fel cum este si din punct de vedere organizatoric. Echipele cu care ne întâlnim sunt de valori apropiate. Croatia si Serbia au jucat la ultimul Campionat Mondial, în Divizia 1, în timp ce Spania a promovat la ultima editte. Asadar, o ocazie buna sa ne masuram cu formatii care aspira la prezenta în Divizia 1 a Campionatului Mondial", a spus Gliga.

Oficialul Federatiei Române de Hochei pe Gheata a subliniat ca echipa antrenata de canadianul Tom Skinner este una în formare si spera sa se ridice la nivelul acestei competitii. "România are o echipa în formare, în care experienta jucatorilor cu state vechi la nationala trebuie sa se îmbine cu entuziasmul si forta cu care vin tinerii în familia hocheiului. Acest turneu va fi, cu siguranta, benefic si sper sa ne ridicam la nivelul acestor aspiratii, dar si la un nivel bun de organizare. Brasovul va fi gazda perfecta pentru un turneu de hochei de asemenea anvergura", a completat Gliga.

Challenge Cup se va disputa, începând de joi si pâna sâmbata, la Patinoarul Olimpic din Brasov cu participarea nationalelor României, Croatiei, Serbiei si Spaniei.



Gliga: "Participarea echipei Romaniei la Ice Hockey Challenge Cup este o provocare"