Hochei

Alerta rosie: Calgary Flames a scos Detroit Red Wings in afara locurilor de playoff

Condusa cu 2-1 dupa primele doua reprize, Calgary Flames a revenit spetaculos in ultima parte a meciului de la Detroit, impunandu-se cu 4-2 in urma reusitelor semnate de Jarome Iginla, Rene Bourque si Christopher Higgins.
Dupa o prima repriza alba, Flames au deschis scorul in minutul 6 prin Daymond Langkow.

Gazdele au intors rezultatul pana la a doua pauza in urma reusitelor lui Pavel Datsyuk si Tomas Holmstrom, acesta din urma invingandu-l pe finlandezul Miikka Kiprusoff cu un sut de la linia albastra.

Red Wings au ratat in primele zece secunde ale reprizei a treia sansa golului trei, dupa care formatia gazda a cedat complet initiativa.

Jarome Iginla (min.6) si Rene Bourque (min.8) au intors rapid rezultatul, pentru ca echipa canadiana sa inchida tabela cu 45 secunde inaintea finalului, Christopher Higgins marcand in poarta lasata libera de Jimmy Howard.

Calgary Flames a urcat in urma acestei importante victorii pe locul 8 in Conferinta de Est, impingand Detroit Red Wings in afara locurilor de playoff.

Altfel, Montreal Canadiens a trecut, pe teren propriu, cu 5-3, de Tampa Bay Lightning, oferindu-i antrenorului Jacques Martin a 550-a victorie din cariera.

Philadelphia Flyers s-a impus cu 3-2 in fata celor de la New York Islanders, obtinand astfel a 15-a victorie consecutiva in fata echipei care ocupa in acest moment ultimul loc in Divizia Atlantic.

Recordul in NHL la capitolul victorii consecutive obtinute de o echipa asupra alteia este detinut de Boston Bruins care, intre 12 octombrie 1993 si 9 noiembrie 1995, a invins de 17 ori la rand pe Ottawa Senators.

Alte rezultate:

Atlanta Thrashers - Nashville Predators 1-2

Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 4-3

Minnesota Wild - Florida Panthers 2-3

Colorado Avalanche - Vancouver Canucks 4-6

Edmonton Oilers - Ottawa Senators 1-4

Anaheim Ducks - Columbus Blue Jackets 2-5

Onlinesport


Alerta rosie: Calgary Flames a scos Detroit Red Wings in afara locurilor de playoff