Handbal

Nationala Romaniei a invins Coreea de Sud intr-un meci amical

Nationala de handbal feminin a României a câstigat, scor 29-28, primul meci de pregatire a turneului de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra, în compania formatiei din Coreea de Sud.
Coreencele sunt deja calificate la Olimpiada dupa ce au reusit sa câstige titlul de campioane ale Asiei.

Radu Voina a început întâlnirea cu Tolnai - Senocico, Meirosu, Bradeanu, Manea, Elisei si Nechita. Primul gol al meciului a fost marcat de oaspete, care au început mai bine, România egalând dupa patru minute prin Aurelia Bradeanu. Partida a continuat sa fie echilibrata si cele doua formatii au trecut, pe rând, la conducere pe tabela de marcaj. Cu un joc de contraatac excelent si cu trasee bine stabilite pe faza de atac, asiaticele s-au distantat pentru prima data la doua goluri în minutul 11: 7-5. Româncele au revenit si au egalat la 8 dupa 18 minute de joc si au revenit în avantaj un minut mai târziu dupa golul marcat de tânara Gabriela Perianu de la Dunarea Braila, una dintre sperantele Ligii Nationale de handbal feminin. Finalul primei reprize le-a apartinut tricolorelor care au intrat la cabine în avantaj: 15-14, dupa ce coreencele refacusera avantajul de doua goluri: 11-9 (minutul 21).

Si în repriza secunda s-a jucat dupa un scenariu identic cu cel din prima. Coreea a revenit în avantaj dupa trei minute si la zece minute de la reluare avea, din nou, doua goluri avans: 22-20. Au urmat trei goluri consecutive pentru Patricia Vizitiu, recent disponibilizata de Oltchim, elevele lui Voina au parut ca se pot distanta pentru prima data pe tabela de marcaj dar cu zece minute înainte de final a fost egal: 24-24. Româncele au marit viteza în ultima parte a întâlnirii, au condus cu 27-25 si au parut ca scapa în câstigatoare. Au urmat doua goluri consecutive pentru Coreea, nationala care a ratat si o aruncare de la sapte metri, Chintoan a punctat pentru România si cu doua minute înainte de final elevele lui Radu Voina aveau avantaj minim: 28-27. O parada a portaritei Nichita, intrata în partea a doua în locul lui Tolnai si o noua reusita a surprizei placute pregatita de Voina, Perianu au adus României primul succes în meciurile amicale contra Coreei: 29-28.

Pentru nationala României au evoluat: Tolnai, Nichita – Senocico (2 goluri), Meirosu (1), Bradeanu (1), Perianu (4), Manea (2), Elisei (2) si Nechita (3), Vizitiu (5), Ciuciulete (2), Puscasu (2), Farcau (2), Drutu, Chintoan (3), Babeanu.

România si Coreea de Sud vor mai juca alte doua meciuri amicale, sâmbata si duminica, tot în sala Traian din Râmnicu Vlcea, ambele dispute urmând sa înceapa la ora 16.00.

Româncele vor participa la turneul de calificare la Jocurile Olimpice – Londa 2012, turneu care va avea loc în Franta în zilele de 25, 26 si 27 mai 2012, alaturi nationalele Frantei, Muntenegrului si Japoniei. Se vor califica doar primele primele doua echipe clasate la finalul turneului.

Mediafax


Nationala Romaniei a invins Coreea de Sud intr-un meci amical