Handbal

Oltchim este cu un pas in finala dupa victoria cu Gyor

Oltchim Ramnicu Valcea a castigat prima mansa a semifinalei cu Gyor, invingand pe teren propriu cu 35-31 intr-un meci de infarct. Valcencele au fost conduse cu 4 goluri la pauza, desi au inceput bine meciul, insa au revenit fantastic in repriza a doua si s-au desprins in castigatoare. Echipa lui Radu Voina are astfel prima sansa pentru calificarea in finala Ligii Campionilor.

Oltchim a inceput bine meciul si a avut mereu avantaj in primul sfert de ora, insa Gyor a reusit sa egaleze si sa preia conducerea dupa trei goluri consecutive. Pe un joc in crestere al maghiarelor, Radu Voina a solicitat time-out, insa tot Gyor a avut initiativa si s-a desprins incet pe tabela ajungand sa conduca chiar si cu 10-6. Gyor a pastrat un avantaj constant de 4 goluri, valcencele dand impresia ca nu-si pot reveni.

Degeaba a cerut Radu Voina inca un time-out cu 5 secunde inainte de pauza, ca tot Gyor a avut inspiratie si tupeu, iar Lekic a incheiat prima repriza cu un gol fabulos inscris cu aruncare de la sold cu spatele la poarta.

O alta echipa a Oltchimului a iesit parca de la vestiare. Desi jucatoarele erau aceleasi, atitudinea s-a modificat uluitor si valcencele au defilat in prima jumatate a reprizei secunde. Dupa ce a intrat la pauza cu 4 goluri in dezavantaj, Oltchimul a revenit fabulos prin golurile inscrise de Nechita, Vizitiu sau Vetkova si a reusit sa egaleze la 18.

Jocul spectaculos si avalansa de goluri a valcencelor nu s-au oprit insa aici, Oltchim reusind in doar cateva minute de joc senzational sa preia conducerea si sa se desprinda la 5 goluri avantaj. Cu o Luminita Hutupan in mare forma in poarta, romancele au reusit sa blocheze cateva atacuri bune ale unguroaicelor, izbutind in acelasi timp goluri de senzatie pe contraatac.

Oltchim a condus chiar si cu 7 goluri, insa spre final, oboseala si-a spus cuvantul, si valcencele au lasat-o mai moale. Gyor s-a apropiat incet si a recuperat din diferenta, dar n-a reusit sa se apropie la mai mult de 4 goluri, meciul terminandu-se cu 35-31, un scor care da Oltchimului prima sansa la calificarea in finala. Este nevoie de un joc la fel de bun insa in returul care va avea loc in Ungaria peste sase zile.


OLTCHIM: Dinu, Tolnai, Knezovic - portari; Babeanu, Curea, Managarova, Nechita, Ardean, Farcau, Meirosu, Vetkova, Chirila, Manea, Ozel, Bradeanu, Vizitiu
Antrenor: Radu Voina

Gyor: Haraldsen, Palinger - portari; Toth, Planeta, Radicevic, Loke, Verten, Gorbicz, Kovacsics, Amorim, Orban, Hornyak, Gros, Lekic
Antrenor: Karl Eric Bohn

Onlinesport: Irina Maxim



Oltchim este cu un pas in finala dupa victoria cu Gyor