Handbal

Danemarca, a patra semifinalista la Campionatul European de handbal masculin

Echipa nationala de handbal masculin a Danemarcei este cea de-a patra semifinalista a Campionatului European din Serbia, la care miercuri se joaca ultimele meciuri din grupele principale.
Nationala Danemarcei a încheiat grupa principala I pe locul doi, dupa ce a învins Suedia, cu scorul de 31-24 (18-11), alaturându-se astfel celorlalte trei echipe din semifinale, adica Serbia (grupa I), Spania si Croatia (grupa II).

În primele meciuri jucate miercuri s-au înregistrat rezultatele: Franta - Islanda 29-29, Polonia - Germania 33-32, Spania - Slovenia 35-32, Danemarca - Suedia 31-24. Rezultatele ultimelor doua confruntari de miercuri, dintre Ungaria - Croatia si Serbia - Macedonia, nu mai pot influenta ierarhia la vârf în grupe si echipele calificate în semifinale.

Tripla campioana europeana, mondiala si olimpica, Franta a ratat lupta pentru medalii.

Semifinalele vor avea loc vineri, între Serbia - Croatia, respectiv Spania - Danemarca. Învinsele vor juca apoi pentru medalia de bronz, iar câstigatoarele pentru cea de aur, ambele finale fiind programate duminica.

Campioana europeana se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Londra.

Nationala României a ratat calificarea la turneul final al CE din Serbia, performanta pe care nu a mai atins-o din 1996.

Mediafax


Danemarca, a patra semifinalista la Campionatul European de handbal masculin