Handbal

Eliodor Voica, propus in locul lui Vasile Stanga la nationala masculina

Antrenorul formatiei Stiinta Bacau, Eliodor Voica, a întrunit cele mai multe voturi ale Comisiei Tehnice din cadrul FR Handbal, la sedinta de luni, si va fi propus Consiliului de Administratie al forului pentru a prelua nationala masculina, dupa demisia tehnicianului Vasile Stânga.
În cadrul sedintei Comisiei Tehnice a FRH, de luni, au fost supuse la vot cele patru propuneri de antrenori pentru echipa nationala de handbal masculin, dupa demisia lui Vasile Stânga. Presedintele FR Handbal, Cristian Gatu a declarat, la finalul sedintei, pentru MEDIAFAX, ca cele mai multe voturi adunate au fost pentru Eliodor Voica, ce va fi propus CA, pentru echipa nationala.

"Au fost patru propuneri, Vlad Caba, Eliodor Voica, Stefan Constantin si Leonard Bibirig. Vlad Caba s-a retras, iar dintre ceilalti trei antrenori, Eliodor Voica a adunat cele mai multe voturi. El va fi propus pentru a prelua echipa nationala, la Consiliul de Administratie al FRH. Decizia va fi luata, dupa ce Voica îsi va prezenta propunerile pentru staful tehnic, dar si strategia pentru echipa nationala. Mai doresc sa spun ca, din punctul meu de vedere, Vasile Stânga va ramâne în handbalul românesc, pentru ca a facut si multe lucruri bune pentru a fi dat la o parte", a declarat Gatu.

Vasile Stânga a condus echipa nationala de la 1 ianuarie 2010, el fiind la acea vreme singura propunere a Comisiei Tehnice masculine, dupa demisia lui Petru Ghervan. Contractul lui Stânga ar fi expirat la 1 ianuarie 2013, dar tehnicianul si-a anuntat demisia, dupa ratarea calificarii în play-off-ul CM din 2013, în fata nationalei Belarus, în urma cu o saptamâna.

Schimbarea oficiala din functie a lui Vasile Stânga intervine la doar doua zile, dupa ce tehnicianul a împlinit 55 de ani.

Pe durata mandatului sau, nationala a participat la turneul final al CM din 2011, la care România a ocupat locul 19, dupa ce a eliminat Rusia în baraj, ratând însa Europenele, care se desfasoara în aceste zile în Serbia, dar si preliminariile CM de anul viitor.

Mediafax


Eliodor Voica, propus in locul lui Vasile Stanga la nationala masculina