Handbal

Cristina Neagu si Mihai Popescu, handbalistii anului 2010

Presedintele Federatiei Române de Handbal, Cristian Gatu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca cei mai buni handbalisti în 2010 au fost desemnati interul Cristina Neagu, la feminin, respectiv portarul Mihai Popescu.
La doar 22 de ani, componenta nationalei României, Cristina Neagu (Oltchim Râmnicu Vâlcea) câstiga cea de-a patra distinctie de acest fel, în 2010. La CE din Danemarca si Norvegia, unde nationala României s-a clasat pe locul 3, Neagu a fost golgheter al competitiei, cu 53 de goluri, liderul clasamentului la pase decisive, cu 36 de reusite, dar si cel mai bun inter stânga, în echipa ideala. Cu Oltchim, Cristina Neagu evolueaza în acest sezon si în Liga Campionilor.

La rândul sau, portarul Mihai Popescu este si el component al primei reprezentative, dar si al campioanei HCM Constanta, având în 2010 probabil cel mai bun an din cariera. Cu echipa de club, Mihai Popescu este angrenat în Liga Campionilor în acest sezon, în timp ce cu echipa nationala se pregateste pentru participarea la Campionatul Mondial din Suedia, din luna ianuarie.

Mediafax


Cristina Neagu si Mihai Popescu, handbalistii anului 2010