Handbal

Neagu: "Cu Danemarca ne-am lasat ultimele picaturi de energie pe teren"

Interul stânga al echipei nationale de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a declarat, luni, la sosirea în Bucuresti, ca formatia sa a luptat în "finala mica" a Campionatului European pâna la ultima picatura de energie.

"La finalul meciului cu Danemarca, majoritatea dintre noi plângeam. Ar fi fost foarte greu, dupa atâta munca, sa fi ajuns pe locul al patrulea si sa stam sa ne uitam la podium. Am luptat din toate puterile noastre, ne-am lasat ultimele picaturi de energie pe teren, iar Dumnezeu ne-a rasplatit. Este o victorie imensa pentru noi, iar aceasta medalie ne demonstreaza ca nu am clacat dupa înfrângerea cu Suedia si am reusit sa batem Danemarca la ea acasa, cu un public ostil", a spus Neagu.

Handbalista a adaugat ca medalia de bronz cucerita la Campionatul European reprezinta cea mai mare performanta a carierei sale. "A fost un turneu bun pentru mine si ma bucur ca am reusit sa-l termin sanatoasa, pentru ca în ultimele meciuri am fost putin epuizata din punct de vedere fizic. Totul este bine când se termina cu bine asa ca mergem mai departe. Este cea mai mare performanta pe care am obtinut-o si prima mea medalie la echipa de senioare", a afirmat Cristina Neagu.

Jucatoarea în vârsta de 22 de ani a mai spus ca mai are multe de învatat în handbal si ca nu este afectata de presiunea de la echipa nationala: "Presiune este în fiecare zi la echipa nationala, dar eu nu vreau sa ma gândesc la asta si încerc sa-mi fac datoria. Lumea trebuie sa înteleaga ca si eu sunt om si pot avea zile mai proaste, dar pot sa spun ca eu la fiecare meci încerc sa dau tot ce am mai bun din mine. Am 22 de ani, am toata cariera în fata, am multe de învatat si sper sa ma ajute Dumnezeu sa fiu sanatoasa".

Delegatia României care a fost prezenta la Campionatul European de handbal feminin din Danemarca si Norvegia a sosit, luni dimineata, la ora 2.00, cu o cursa charter pe Aeroportul International Henri Coanda. "Tricolorele" au fost asteptate de un grup de aproximativ 50 de suporteri, veniti de la Râmnicu Vâlcea. De asemenea, reprezentanti ai Federatiei Române de Handbal le-au daruit sportivelor flori.

Purtatorul de cuvânt al clubului de fotbal Steaua Bucuresti le-a felicitat pe componentele echipei nationale pentru cucerirea medaliei de bronz, oferindu-le câte o floare si un stegulet cu însemnele formatiei din Ghencea.

Nationala de handbal feminin a României a învins duminica, la Herning, reprezentativa Danemarcei, scor 16-15 (9-7), în finala mica a Campionatului European, câstigând medaliile de bronz, care i-au adus si calificarea directa la CM din 2011.

Mediafax



Neagu: "Cu Danemarca ne-am lasat ultimele picaturi de energie pe teren"