Handbal

Carmen Amariei: "Meciul cu Suedia va fi cel mai important"

Handbalista Carmen Amariei a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca meciul din semifinalele Campionatului European, dintre România si Suedia, va fi cel mai important, nu doar pentru ca ar aduce calificarea în finala, ci si pentru ca tricolorele ar obtine calificarea la Campionatul Mondial din 2011.

"E un lucru foarte mare ca ne-am calificat în semifinale, iar meciul cu Suedia va fi cel mai important. Spun asta nu doar pentru ca o victorie ne-ar califica în finala, la lupta pentru aur, ci si pentru ca România ar obtine calificarea directa la Mondialele de anul viitor si nu ar mai fi batai de cap cu meciurile de calificare. Avem o echipa puternica, cu Cristina Neagu în prim-plan, dublata de Geiger si cu evolutii foarte bune ale Talidei Tolnai, am încredere în toate fetele si le tin pumnii sâmbata. Va fi greu cu Suedia, e o natie ambitioasa si are un moral excelent, dupa parcursul bun de pâna acum. Totusi, noi avem si un ascendent moral asupra lor, dupa ce le-am învins la scor, la Cupa Mondiala. Am avut si noi un parcurs excelent la aceste Europene si, exceptând meciul de astazi, cu Rusia, fetele trebuie felicitate. Meciul cu Rusia nici nu merita pus la socoteala. Antrenorii au menajat fetele si foarte bine au facut, sunt obosite”, a declarat Carmen Amariei, care a ratat turneul final al CE din Danemarca si Norvegia, aflându-se la Cluj, în recuperare dupa operatia de menisc.

Handbalista este de parere ca România se poate califica în finala în fata Suediei, dar nu risca un pronostic în privinta celei de-a doua semifinale. „Danemarca are un public fantastic, s-a vazut ce presiune a pus la toate meciurile. Norvegia însa are o valoare mai mare si e de asteptat sa nu cedeze tot meciul. E greu de dat un pronostic, oricare ar putea face pasul spre finala”, a spus Amariei.

Semifinala România-Suedia va avea loc sâmbata, de la ora 15.30, urmata de a doua confruntare, dintre Danemarca si Norvegia, de la ora 18.00.

Primele trei clasate la CE din Danemarca si Norvegia obtin automat calificarea la CM din 2011 (Brazilia), carora li se alatura si Rusia, în calitate de detinatoare a titlului mondial. De asemenea, campioana europeana se califica direct la Jocurile Olimpice din 2012.

Mediafax



Carmen Amariei: "Meciul cu Suedia va fi cel mai important"