Handbal

Cristina Neagu, cea mai buna pasatoare la Campionatul European

Nominalizata de EHF pentru titlul de jucatoarea anului 2010, jucatoarea Cristina Neagu se afla in topul a doua dintre ierarhiile individuale la turneul final al Campionatului European din Danemarca si Norvegia, fiind cea mai buna pasatoare din competitie si a doua in clasamentul marcatoarelor.
In varsta de doar 22 ani, interul echipei Romaniei domina clasamentul pasatoarelor cu 27 de mingi decisive trimise pentru coechipierele sale, pe locul secund, la patru lungimi, regasindu-se suedeza Isabelle Gullden. A treia este tot o suedeza, Linea Torstenson, cu 17 pase decisive.

Neagu se afla bine plasata si in topul marcatoarelor, unde dupa patru meciuri disputate ocupa locul secund, cu 26 de goluri, cu o medie de 6.5 reusite pe meci.

Interul nationalei imparte pozitia secunda cu croata Kristina Franic si muntenegreana Bojana Popovic, cea care va fi adversara echipei Romaniei in meciul de marti dupa-amiaza.

Golgetera de pana acum a turneului final este olandeza Maura Visser, care a marcat 28 goluri in patru meciuri.

Ierarhia portaritelor este dominata de doua nordice, norvegiana Katrine Lunde Haraldsen fiind lidera cu un procentaj de 51 la suta, in timp ce daneza Karin Mortensen o secondeaza cu 46 la suta. Podium este completat de maghiara Katalin Palinger care inregistreaza un procentaj de 43 la suta.

Talida Tolnai este doar a noua in clasament, in pofida unor evolutii foarte bune in partidele cu Serbia si Croatia, cu un procentaj de 39 la suta, in timp ce Paula Ungureanu este a 15-a, cu 36 la suta procentaj intre aruncarile adversarelor si paradele sale.

Ca un avertisment pentru tricolore, Milena Knezevic din echipa statului Muntenegru ocupa prima pozitie in clasamentul eliminarilor, aceasta fiind trimisa de nu mai putin de sase ori pe banca pedepselor.

Romania sta bine la acest capitol, Mihaela Tivadar fiind singura jucatoare din echipa noastra cu doua eliminari la activ.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Cristina Neagu, cea mai buna pasatoare la Campionatul European