Handbal

Romania bifeaza primul esec la europenele de handbal

Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a suferit prima infrangere la Campionatul European din Danemarca, chiar in fata echipei gazda. Romania a intrat in avantaj la pauza dupa o prima repriza in care a revenit excelent, desi a fost condusa, insa nu a mai reusit acelasi lucru si in a doua repriza.
Dupa victoria cu Spania din primul meci la europene, Romania a intalnit chiar echipa gazda, Danemarca, intr-un meci la care atmosfera a fost incendiara. Poate de aceea inceputul partidei n-a fost chiar stralucit pentru Romania, emotiile si presiunea publicului avand efecte in jocul fetelor lui Voina. Insa tricolorele n-au permis gazdelor sa se distanteze, avand mereu puterea sa revina si sa egaleze.

Nu asa era impresia la opt minute de la startul meciului, cand Danemarca a reusit sa prinda viteza si sa se desprinda pe tabela la trei goluri diferenta (scor 6-3), dar Romania a revenit fenomenal, si nu doar ca a reusit sa egaleze la 6, dar chiar a reusit sa treaca pentru prima data la conducere la 10-9, dupa ce a amai avut doua astfel de sanse.

Revenirea romancelor a afectat moralul adversarelor, astfel ca hadbalistele Romaniei au putut sa profite si sa mareasca avantajul, ajungand sa conduca la trei goluri diferenta. Mai intai a fost 13-10, apoi 15-12, insa greselile din defensiva si ghinionul din atac, dupa ce mingea a lovit de cateva ori bara danezele, au facut ca acestea sa revina treptat si sa se apropie la doar un gol la pauza meciului.

Repriza secunda a debutat cu greseli si indecizii de ambele parti. Atat Romania, cat si Danemarca a ratat primele doua atacuri, insa pana la urma gheata a fost sparta de gazde, prin Kviesgaard, care a egalat la 15, insa Cristina Neagu a reusit apoi sa inscrie de doua ori consecutiv. Tot De doua ori consecutiv a aparat si Paula Ungureanu in fazele urmatoare, mentinand diferenta de doua goluri. Insa cateva greseli in atac si replierea tarzie pentru aparare au facut ca Danemarca sa reuseasca egalarea. De parca toate acestea n-ar fi fost suficiente, Cristina Varzaru a ratat o aruncare de la 7 metri si la atacul urmator Thorsgaard a marcat pentru 18-17 in favoarea danezelor. S-a facut apoi 19-17 dupa ce Norgaard a marcat de la 7 metri, tot ea marcand si golul 20 al Danemarcei.

Cand s-a ajuns la 22-17 s-a decis si Radu Voina sa ceara time-out vazand ca romancele sunt dominate clar de daneze. Cu toate acestea, tot scandinavele au fost cele care au inscris, abia apoi venind golul Romaniei, prin Cristina Neagu. Insa greselile din atacul si apararea Romaniei n-au disparut, iar din minutul 52 tricolorele au ramas si in inferioritate, Cristina Varzaru fiind eliminata destul de usor pentru doua minute.

A venit randul Talidei Tolnai sa faca minuni in poarta Romaniei, pentru a tine echipa in joc. Insa diferenta de pe tabela nu s-a redus decat la trei goluri (24-21), desi danezele au mai avut si o bara. Pe final de meci, au intrat in functiune si cei 5% dati de arbitri pentru echipa gazda, care a fost imuna la eliminarile de doua minute care se impuneau, sau la faulturile dese in aparare si fortarile in atac. Pana la final, in ultimele sapte minute s-a mai marcat de doar doua ori, cate un gol de fiecare parte, meciul terminandu-se cu 25-22 in favoarea danezelor.


Onlinesport: Irina Maxim


Romania bifeaza primul esec la europenele de handbal