Handbal

Oltchim, invinsa de Randers la debutul in noul sezon

Finalista a editiei precedente a Ligii Campionilor, Oltchim Ramnicu Valcea a inceput cu stangul noul sezon, pierzand la patru goluri diferenta pe terenul danezelor de la Randers, intr-o partida pentru care a contat pentru Grupa C a competitiei. A fost 27-23 pentru gazde intr-un meci transmis in direct de Onlinesport.ro
Inca din primele minute jucatoarele pregatite din aceasta vara de maghiarul Peter Kovacs au aratat ca nu sunt in apele lor, Randers distantandu-se rapid la 6-2 pe tabela de marcaj.

Dupa alte zece minute gluma s-a ingrosat tot mai mult pentru Oltchim, formatia gazda marindu-si avantajul la 14-7, diferenta de sapte goluri fiind cea mai mare inregistrata in prima repriza.

Oltchim a inceput sa joace la adevarata valoare in ultima parte a mitanului inaugural, jucatoarele din Ramnicu Valcea reusind sa marcheze nu mai putin de cinci goluri la rand.

Cu o aparare exacta si un contraatac care a functionat foarte bine, Oltchim le-a bagat realmente in corzi pe danezele de la Randers, acesta fiind salvate in extremis de sirena de final a primei reprize.

La cabine s-a intrat cu 14-12 si partea secunda se anunta una cu Oltchim in prim plan.

Jocul a ramas in echilibru in primele cinci minute din partea secunda, diferenta de doua goluri afisata pe tabela mentinandu-se cu incapatanare.

Numeroasele eliminari adunate de elevele lui Kovacs si ratarile nepermise din faza de atac au inclinat din nou balanta in favoarea gazdelor, care in minutul 40 s-au distantat la  19-15.

Jocul a curs unidirectional, Oltchim intrand intr-un nou con de umbra care a dus scorul la un incredibil 25-17 cu noua minute inaintea finalului.

Finalul a adus o ameliorare in jocul campioanelor Romaniei, dar palida revenire nu a mai schimbat soarta rezultatului final, 27-23 pentru o formatie Randers care nu a facut altceva decat sa joace un handbal simplu si sa speculeze erorile adversarului.

Principalele marcatoare ale formatiei Oltchim au fost Han 8 goluri, Ozel 4, Elisei 3, în timp ce pentru Randers s-au remarcat Dalby 10 goluri, Fruelund 3, Augustesen 3.

In celalalt meci al Grupei C, Toulon va primi, duminica, vizita lui Larvik.

Oltchim revine in competitie pe 17 octombrie, in fata propriilor suporteri, cand in Zavoi vor veni frantuzoaicele de la Toulon. Meciul va incepe la ora 18 si va fi transmis de asemenea in direct pe Onlinesport.ro

Onlinesport: Dumitru Stircu


Oltchim, invinsa de Randers la debutul in noul sezon