Handbal

Casanova, noul cuceritor de pe semicercul Stelei

Pierre-Antoine, un francez originar din Corsica, în vârsta de 24 de ani, care poarta numele celebrului seducator venetian, Casanova, a ales sa vina în România nu pentru a cuceri inimile fetelor, ci pentru a înscrie de cât mai multe ori în poarta adversarilor.
Francezul, originar din Corsica, are 24 de ani si evolueza pe postul de inter dreapta la handbal, în cariera sa jucând pentru Pedro Alonso Nino - Moguer (Spania), Ajaccio, Chalon, Selestat, Villenenuve Loupet, Robertsau (toate din Franta).

Reporter: Ce te-a convins sa vii în România?

Pierre Casanova: Îi cunosteam din Franta pe Bogdan si Radu Voina, într-o zi Bogdan m-a întrebat daca vreau sa vin sa joc în România... am acceptat, de ce nu ? Am jucat în Spania, îmi place sa joc în strainatate.

Reporter : Ce ti-ai propus la Steaua?

P.C: Obiectivul meu la început a fost sa ma integrez, cred ca merge bine, ma înteleg cu toata lumea. Cred ca din punct de vedere tehnic, suntem tot mai buni, sper sa încheiem pe primul loc. Cred ca la început am avut probleme, erau multi jucatori noi, avem un antrenor nou. Exista momente în meci când se vede ca nu jucam de mult împreuna, dar încet-încet se va rezolva.

Rep: A fost grea acomodarea în România?

P.C: Mi-a fost putin frica, deoarece nu vorbesc limba. Vorbesc franceza si spaniola, putin si engleza. Mi-a fost greu din punct de vedere al limbii, dar am colegi care vorbesc franceza, altii spaniola sau putem vorbi si engleza, asa ca totul merge bine. Îmi place în România, stau de doua-trei saptamâni în apartamentul meu si ma simt foarte bine.

Rep: Ce se întâmpla în acest sezon cu Steaua... penultimul loc, cu doar un punct dupa patru etape?

P.C: Cred ca mai este de lucru atât în aparare, cât si în atac, dar totul tine de munca si nu cred ca exista o problema speciala. Suntem toti noi, nu ne cunoasteam. Cu timpul cred ca ne vom îmbunatati jocul. Dar e nevoie de timp.

Rep: Ce parere ai despre arbitrii din România?

P.C: La Cluj am luat doua minute din cauza unei contestatii, nu este corect, nu este profesionist, dar asa sunt arbitrii, atât în Spania, cât si în Franta sau România.

Rep: Ce hobby-uri ai?

P.C: Deocamdata învat româneste, am început usor-usor, discut mult pe internet cu prietenii. Cum nu vorbesc, nu prea pot face altceva.

Rep: Porti un nume de seducator, te-a ajutat în cucerirea femeilor?

P.C: Nu, absolut deloc.

Rep: Giacomo Casanova a facut dragoste cu 122 de femei, intentionezi sa-i depasesti recordul?

P.C: (Râzând) Oooo, e cam mult, dar nu asta urmaresc. Nu stiu ce sa zic, nu sunt genul care schimba femeile una dupa alta. Îmi plac femeile inteligente, nu doar cele frumoase. De câtiva ani sunt cu femei mai mature, pentru ca îmi place sa aiba experienta.

Rep : Ce ai vizitat în România?

Rep: Nu am mai fost în România, dar Bucurestiul îmi place, e frumos, sunt multe cartiere, sunt tot felul de oameni. Da nu am prea mult timp. Am mai fost la Sighisoara, Brasov, sunt orase frumoase. Voi vizita mai multe în vacanta.

Rep: Ce diferenta exista între handbalul practicat în România si cel din tarile unde ai jucat?

P.C: Aici lucram altfel, cu Nicolae Munteanu fac un antrenament diferit, nu pot face comparatie, iar echipa nu este înca la capacitate maxima.

Rep: Urmeaza meciul de fotbal dintre Franta si România.

P.C.: Cred ca Franta este în reconstructie, dar se pare ca nu practica un joc bun acum, echipa României nu o cunosc. Putem pierde si la fel putem câstiga în fata oricui.

Aventurier, scriitor, diplomat, Giacomo Girolamo Casanova s-a nascut în 1725, la Venetia. Casanova, care a trait 73 de ani, este cunoscut din istorie pentru numarul mare de relatii pe care le-a avut. Casanova a cucerit 122 de femei, printre care aristocrate, actrite, dansatoare, servitoare, sclave grecoaice, cinci surori plus mama lor, un travestit, o cocosata, o nimfomana si câteva calugarite.

În acest an, Biblioteca Nationala a Frantei a cumparat "Memoriile" lui Casanova, aproximativ 3.700 de pagini ale manuscrisului intitulat "Histoire de ma Vie" (Povestea vietii mele), cu 7 milioane de euro. Considerate pierdute la sfârsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, ele au fost gasite în seiful unei banci din Leipzig, unde fusesera adapostite înainte de bombardamentele aliatilor din 1945. În aceste memorii completate tot timpul, pâna în anul mortii sale, îsi descrie aventurile amoroase. Seducatorul Casanova a inspirat nenumarati cineasti, printre care italianul Luigi Comencini, cu pelicula "Casanova, un adolescent la Venetia", dar si Fellini, cu pelicula "Casanova". De asemenea, în octombrie 2011, Bruno Racine, presedintele Bibliotecii Nationale a Frantei, va organiza, o expozitie intitulata "Casanova Forever".

Mediafax



Casanova, noul cuceritor de pe semicercul Stelei