Handbal

Romania merge in finala Cupei Mondiale pentru al doilea an consecutiv

Nationala de handbal feminin a României a învins, sâmbata, la Aarhus, reprezentativa Frantei, scor 23-21 (15-7), în prima semifinala a Cupei Mondiale din Danemarca. Romania intalneste in finala Norvegia, duminica de la ora 17:15, in direct pe onlinesport.ro.

Franta a avut nevoie de 11 minute pentru a marca primul gol (7-1), în fata unei defensive tricolore compacta, dar si a interventiilor salutare ale portarului Paula Ungureanu. În ofensiva, România a "zburdat", ritmul si pofta de joc facând mat echipa lui Olivier Krumbholz. Franta a avut o tentativa de revenire la mijlocul primei reprize (8-5, min. 17), dar a iesit la pauza condusa, 15-7.

Franta si-a luat revansa în repriza secunda, marcând de 9 goluri si primind doar doua (17-16, min. 44). Tricolorele au facut eforturi serioase în a pastra avantajul la victorie, reusind într-un final sa câstige, 23-21, dar si sa se califice în finala mare, asteptând sa-si cunoasca adversara, dupa disputarea celei de-a doua semifinale, derbiul nordic dintre Danemarca si Norvegia (ora 17.15).

Marcatoarele tricolore au fost Neagu 8 goluri, Manea 6, Amariei 3, Paraschiv 2, Bradeanu 2, Ardean 1, Moldovan 1. Din tabara adversa s-au remarcat Mendy si Herbrecht, ambele cu câte 4 reusite.

Nationala de handbal feminin a României va întâlni în finala Cupei Mondiale de la Aarhus reprezentativa Norvegiei, care a învins, sâmbata, în semifinale, cu scorul de 24-19, echipa Danemarcei, informeaza site-ul dhf.dk.

Finala mica se va juca între Franta si Danemarca, duminica, de la ora 15:15, în timp ce România va juca finala mare cu Norvegia, de la ora 17:15.

Meciul dintre România si Norvegia este o reeditare a finalei din 2009, câstigata de românce.

Mediafax



Romania merge in finala Cupei Mondiale pentru al doilea an consecutiv