Handbal

Nationala de handbal feminin a Romaniei, in urna a treia valorica la tragerea la sorti pentru EURO

Nationala de handbal feminin a României se va afla în urna a treia valorica la tragerea la sorti a grupelor Campionatului European din luna decembrie, evenimentul fiind programat sâmbata, la Odense (Danemarca).

Echipa României a încheiat pe locul secund grupa I de calificare, iar acest lucru o va costa la tragerea la sorti a grupelor CE din luna decembrie, fiind repartizata în urna a treia valorica, alaturi de campioana mondiala Rusia, vicecampioana mondiala Franta si Suedia.

Procedura forului european de profil de împartire în urnele valorice a presupus repartizarea în prima urna valorica a campioanei continentale en-titre, Norvegia, plus alte trei echipe de pe locul I din grupele de calificare, adica Spania, Muntenegru si Germania, apoi repartizarea în urna a doua valorica a altor trei echipe câstigatoare de grupe - Croatia, Ungaria, Ucraina, plus cea a natiunii organizatoare, Danemarca, în timp ce în urna a treia valorica a mai ramas o singura câstigatoare de grupa, Franta, careia i s-au alaturat trei echipe de pe locurile II - Rusia, România si Suedia. În urna a patra valorica se vor afla ultimele patru echipe de pe locul secund în grupele de calificare, adica Serbia, Slovenia, Olanda si Islanda.

Meciurile din faza grupelor la turneul final al CE din Danemarca si Norvegia se vor juca în orasele daneze Aalborg si Aarhus (grupele A si B), respectiv în orasele norvegiene Larvik si Lillehammer (grupele C si D).

Turneul final va avea loc între 7 si 19 decembrie. Dupa disputarea meciurilor din grupele preliminare, cele din grupele principale se vor disputa la Herning (Danemarca) si Lillehammer (Norvegia), iar semifinalele, meciurile de clasament final si finalele, din nou la Herning.

La ultima editie a CE, în 2008, nationala României a ocupat locul cinci.

Mediafax



Nationala de handbal feminin a Romaniei, in urna a treia valorica la tragerea la sorti pentru EURO