Handbal

Voina paraseste Oltchimul

Antrenorul Radu Voina a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca decizia de a nu mai continua la formatia Oltchim Râmnicu Vâlcea nu are legatura cu echipa nationala de handbal feminin, cu care a contract pâna în 2012.

"În acest moment conteaza o perioada de liniste. Cert este ca decizia luata în privinta renuntarii la clubul Oltchim nu are legatura cu munca mea la echipa nationala. Contractul pe care îl am cu Federatia Româna de Handbal este pâna în 2012 cu obiectiv de calificare la Jocurile Olimpice", a spus Voina.

Tehnicianul considera ca a facut tot ce era posibil la Otchim: "Consider ca am facut tot ce am putut mai bine la Oltchim si împreuna cu fetele am ajuns cât de sus s-a putut. Personal cred ca vine un moment în care trebuie sa realizam ca sunt si lucruri mai importante în viata, în cazul meu dupa 37 de ani în slujba handbalului. Nu am apucat sa le multumesc fetelor, asa cum mi-as fi dorit. Ele sunt în vacanta, dar cu siguranta vor afla vestile si sper sa ne întâlnim sa-mi iau ramas bun. Primul lucru ma gândesc la o vacanta, la o pauza de handbal, si sa ma ocup de familie asa cum promit de multi ani. Privind în urma, la experienta de la Oltchim, pot spune ca au fost satisfactii si rezultate frumoase, dar nu mi le atribui, ele sunt ale fetelor. Am avut si eu sansa sa fiu cu ele în echipa".

"La oferta facuta de Oltchim de a-si prelungi contractul cu înca un an, raspunsul antrenorului Radu Voina a fost negativ. Nu s-a discutat despre clauze contractule sau alte detalii privind sezonul viitor, ci doar despre continuarea cu înca un an. Radu Voina ne-a spus ca se opreste aici, pentru ca îsi doreste o pauza. Am colaborat excelent si pentru mine ca presedinte e prima data când simt ca îmi pare rau ca ma despart de un antrenor. Si-a îndeplinit toate obiectivele si a avut o conduita ireprosabila la clubul nostru. Despre viitor pot spune doar ca încercam cât mai repede sa-i gasim un înlocuitor. Conducerea clubului se va mai întâlni odata în aceasta seara pentru a stabili o strategie de viitor în privinta antrenorului", a spus Gavrilescu.

Dupa încheierea sezonului, în care Oltchim a câstigat un nou titlu national si a jucat finala Ligii Campionilor, tehnicianului Radu Voina i s-a propus prelungirea contractului cu un sezon.

Mediafax



Voina paraseste Oltchimul