Handbal

Valentina Elisei Ardean revine la echipa nationala

Nationala de handbal feminin a României se va reuni în 19 mai, la Râmnicu Vâlcea, pentru pregatirea si sustinerea ultimelor doua meciuri din grupa I de calificare la Campionatul European din 2010, cu Portugalia si Elvetia.

În lotul convocat de antrenorul Radu Voina se regaseste si extrema stânga Valentina Elisei Ardean, care s-a accidentat grav la genunchi, în noiembrie 2009, fiind operata de ligamente. Dupa ce s-a reintegrat în pregatirea si programul campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Valentina Elisei Ardean revine si la echipa nationala.

Componenta lotului României pentru meciurile cu Portugalia si Elvetia este urmatoarea:

Portari - Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu

Jucatoare de câmp - Valentina Elisei Ardean, Iulia Puscasu, Nicoleta Dinca, Oana Manea, Ionela Stanca, Florina Chintoan, Cristina Varzaru, Ramona Maier, Ada Nechita, Cristina Neagu, Narcisa Lecusanu, Ada Moldovan, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu, Mihaela Tivadar.

Dupa câteva zile de pregatire la Râmnicu Vâlcea si refacere la Olanesti, reprezentativa antrenata de Radu Voina va pleca spre Portugalia, unde va disputa partida cu nationala tarii gazda, în 26 mai, la Leiria. România va juca ultimul meci din grupa, pe teren propriu, la Tg. Mures, în 29 mai, cu reprezentativa Elvetiei.

Luna trecuta, la Buzau, tricolorele au suferit prima înfrângere pe teren propriu, dupa patru ani, în fata ocupantei primei pozitii în grupa, Ucraina, scor 35-36. În celelalte partide sustinute în grupa I, România a obtinut urmatoarele rezultate: Ucraina-România 27-27, România-Portugalia 37-23, Elvetia-România 18-39.

Înaintea ultimelor doua meciuri din grupa, tricolorele se afla pe locul doi, cu 5 puncte, dupa Ucraina (7 puncte).

La turneul final al CE din decembrie 2010, care va fi gazduit de Norvegia si Danemarca, se vor califica primele doua clasate din fiecare din cele sapte grupe preliminare.

Mediafax



Valentina Elisei Ardean revine la echipa nationala