Handbal

Voina: "Lumea va iesi in strada daca noi vom realiza ceva"

Tehnicianul echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Radu Voina, a declarat, vineri dimineata, pe aeroportul "Henri Coanda", înainte de plecarea în Danemarca pentru partida tur a finalei Ligii Campionilor, cu Viborg, ca românii vor petrece doar daca fetele pe care le antreneaza vor câstiga competitia.

"Ca lumea sa iasa în strada trebuie sa realizam noi ceva. Ca sa realizam e foarte greu. Eu zic sa stam cu picioarele pe pamânt, sa nu ne inflamam pentru ca sunt înca zile frumoase în care speram ca totul sa fie bine. Sa nu uitam ca în 15 mai este returul acestei finale si trebuie sa fim atenti si acolo. Este un joc în care poate sa se întâmple orice. Indiferent de rezultat nu se transeaza absolut nimic, nu e nimic sigur. Este o finala formata din doua reprize, una la Herning si una la Bucuresti, saptamâna viitoare", a spus Voina.

Tehnicianul considera ca niciuna dintre echipe nu poate surprinde pe cealalta cu ceva nou în finala Ligii Campionilor. "Le cunoastem bine, asa cum si ele ne cunosc pe noi. Nu se pune problema sa descoperim ceva în plus. Am lucrat absolut normal pentru acest meci, cum am facut-o si pâna acum. Toate meciurile au fost grele, începând cu Itxaco din prima grupa", a mai spus el.

Radu Voina îsi doreste sa nu-i dezamageasca pe suporterii echipei Oltchim. "Nu exista presiune, fetele sunt zâmbitoare, sunt normale. A ajunge în finala Ligii Campionilor înseamna foarte mult. Cred ca nu se mai pune problema de a dori, speram sa si putem sa facem, dorinta este enorma. Sunt multi oameni care vin cu noi, suporteri, vin si români de prin Danemarca si de pe lânga, vom avea sustinatori, speram sa fie si multumiti dupa meci", a precizat Voina.

Antrenorul a mentionat ca i-a fost foarte greu sa stabileasca lotul pentru partida tur cu Viborg. "A fost foarte greu, delicat si cred ca delicat a fost si din partea fetelor care au ramas acasa. E un moment destul de dificil, probabil ca nu în fiecare an vor ajunge într-o finala. Fiecare fata si-a dorit sa ajunga aici, dar asta este viata", a explicat el.

Partida tur dintre Viborg HK si Oltchim Râmnicu Vâlcea va avea loc sâmbata, de la ora 17.15, la Herning.

Mediafax


Voina: "Lumea va iesi in strada daca noi vom realiza ceva"