Handbal

Tadici: "Oltchim are 52 la suta sanse sa castige Liga Campionilor"

Tehnicianul echipei HC Zalau, Gheorghe Tadici, a declarat, joi, ca fosta sa formatie, Oltchim Râmnicu Vâlcea, are 52 la suta sanse sa câstige Liga Campionilor la handbal feminin, în care va întâlni gruparea daneza Viborg HK, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Înainte de semifinala dintre Oltchim si Gyor am spus ca Vâlcea are 55 la suta sanse de calificare. Ma bucur ca am avut dreptate. Jocurile cu Viborg nu au termen de comparatie cu cele care urmeaza. Viborg este o echipa completa, cu alta mentalitate. Acum cred ca Oltchim are 52 la suta sanse de a câștiga Liga Campionilor. Trebuie tratate cu maxima atentie ambele meciuri, nu spun o noutate când afirm ca fiecare amanunt, fiecare detaliu, va conta. În opinia mea, primul meci, cel din Danemarca, este cheia cuceririi trofeului pus în joc. Oltchim a mai învins la Viborg si trebuie tinut cont ca atunci nu am contat pe Hutupan, Lecusanu si Gâlca si ca de la daneze a lipsit doar o piesa importanta, Varzaru. Ma bucur enorm pentru aceasta calificare pe care vâlcenii o merita din plin, pe care managerul de la Oltchim, Constantin Roibu, o merita si el", a spus Tadici.

Gheorghe Tadici a ramas impresionat de faptul ca managerul de la Oltchim, Gheorghe Roibu, principalul sponsor al echipei, i-a recunoscut meritele dupa calificarea în finala: "Domnul Constantin Roibu este un om corect, are coloana vertebrala. Mi s-a spus si mie despre acea afirmatie facuta de dânsul. Am fost la Oltchim când s-a format acest nucleu de jucatoare. Pot spune ca am reusit ca din niste piese foarte valoroase sa asamblez o masina pe care timp de doi ani am rodat-o cu cinci trofee, dintre care doua europene".

Fostul selectioner nu stie sigur daca va fi prezent în tribuna la meciul retur dintre Oltchim si Viborg. "Nu stiu daca voi merge la Bucuresti. Voi vedea meciul, fara doar si poate, dar înca nu m-am decis daca din sala sau la televizor. Sunt sigur, însa, ca pentru cel putin opt jucatoare din actualul lot al Oltchimului prezenta mea ar putea fi un imbold moral", a precizat el.

Partida tur a finalei Ligii Campionilor va avea loc în 8 mai, de la ora 17.15, iar cea retur, la Bucuresti, la Sala "Ioan Kunst Ghermanescu", în 15 mai, de la ora 20.45.

Mediafax



Tadici: "Oltchim are 52 la suta sanse sa castige Liga Campionilor"