Handbal

Handbalistele tricolore pregatite pentru dubla cu Ucraina

Echipa nationala de handbal feminin a României va întâlni, miercuri, la Zaporoje, reprezentativa Ucrainei, în primul meci oficial din 2010, în preliminariile Campionatului European.

La trei luni si jumatate dupa ce a ocupat locul opt la Campionatul Mondial din China, nationala feminina va disputa primul meci oficial din 2010, contând pentru calificarile la turneul final al Campionatului European. Echipa antrenata de Radu Voina va evolua miercuri, la Zaporoje, cu Ucraina (ora 18.00), ambele reprezentative având câte patru puncte în aceasta campanie.

Sâmbata, la Buzau, tricolorele vor întâlni tot Ucraina (ora 12.00).

Lotul convocat pentru dubla mansa cu Ucraina este format din urmatoarele jucatoare: Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu (ambele Oltchim Râmnicu Vâlcea) - portari; Iulia Puscasu, Oana Manea, Ionela Stanca, Ramona Maier, Adina Meirosu Fiera, Cristina Neagu, Narcisa Lecusanu, Patricia Vizitiu, Valeria Bese (toate Oltchim Râmnicu Vâlcea), Nicoleta Dinca, Florina Bârsan Chintoan (ambele "U" Jolidon Cluj), Ada Moldovan (Dunarea Braila), Carmen Amariei (FCK Handbold), Cristina Varzaru (Viborg HK), Aurelia Bradeanu (Gyor ETO) - jucatoare de câmp.

În primele doua jocuri din grupa I, România a învins Portugalia, scor 37-23, si Elvetia, scor 39-18, fiind lider cu 4 puncte. Si Ucraina si-a trecut în cont doua victorii, 33-20 cu Elvetia si 36-31 cu Portugalia, fiind pe locul doi, tot cu 4 puncte, astfel încât dubla cu România este derbi-ul grupei I.

În acelasi interval în care este convocata nationala de senioare, tot la Buzau, vor avea loc câteva meciuri de verificare ale lotului B de senioare al României, cel de tineret si lotul B de senioare al Danemarcei. Meciurile sunt programate între 31 martie si 3 aprilie.

La turneul final al CE din decembrie 2010, care va fi gazduit de Norvegia si Danemarca, se vor califica primele doua clasate din fiecare din cele sapte grupe preliminare.

Mediafax



Handbalistele tricolore pregatite pentru dubla cu Ucraina