Handbal

Oltchim se califica in semifinalele Ligii Campionilor

Pentru al doilea an consecutiv campioana Romaniei, Oltchim Ramnicu Valcea, va evolua in careul de asi al handbalului feminin continental. Echipa pregatita de Radu Voina a remizat, sambata, scor 32-32, in deplasare, cu Dinamo Volgograd, si nu mai poate termina grupa principala din care face parte mai jos de locul secund. Presedintele clubului s-a declarat fericit pentru calificare. Cititorii nostri le felicita pe fetele de la Oltchim.
Finalul meciului de la Volgograd a fost dramatic, gazdele avand prima optine la obtinerea victoriei, avand atacul la scorul de 32-31, cu mai putin de un minut inaintea epuizarii timpului regulamentar.

Ramona Maier a recuperat ideal mingea in defensiva, Ionela Stanca a continuat pe contraatac pentru Patricia Vizitiu si tanara jucatoare a Oltchimului a restabilit egalitatea, cu al 7-lea sau gol.

Gazdele au revenit in ofensiva cu jumatate de minut inaintea finalului, dar jucatoarele Oltchimului au realizat un adevarat baraj viu in fata portii aparate de Paula Ungureanu.

Dupa mai multe faulturi tactice succesive la 9 metri, ultima aruncare a intalnit bara si astfel Oltchim a obtinut, in extremis, remiza care asigura calificarea in semifinalele Ligii Campionilor.

Marcatoarele meciului de la Volgograd:

Dinamo – Kochetova 11 goluri, Levina 6, Makeeva 5, Khmyrova 5, Lambevska 3, Grebenkina 1, Avdekova 1.

Oltchim – Vizitiu 7 goluri, Puscasu 6, Manea 5, Maier 5, Neagu 5, Fiera 1, Luca 1, Bese 1, Stanca 1.

Dinamo a început în viteza confruntarea de la Volgograd, 3-1 (min. 4), dar trei parade consecutive ale Paulei Ungureanu i-a "taiat" avântul, iar realizarile din ofensiva au adus Oltchimul în avantaj, 3-4 (min. 7). Dinamo a revenit rapid, 6-4, în doar doua minute, profitând de jocul fara solutii al campioanei României (9-5, min. 16). Oltchim a reusit egalarea dupa cinci minute, 10-10, pentru ca la pauza tabela sa arate de asemenea echilibrul, 15-15.

Meciul a continuat echilibrat, Oltchim reusind totusi sa preia initiativa si sa se detaseze pentru prima data la doua goluri, 18-20 (min. 37). Kochetova nu a cedat lupta, tragând dupa ea întreaga echipa rusa, astfel ca în minutul 42, Dinamo a egalat, 22-22.

Jucatoarele antrenate de Radu Voina au avut însa noi momente bune de joc, 22-24 (min. 14), dar fara a putea s-o blocheze pe aceeasi Kochetova, care marcase 10 goluri pâna în minutul 48, 25-24. Cu sapte minute înaintea finalului, tabela arata egalitatea, 29-29, dar doua greseli în apararea Oltchimului, plus eliminarea pentru doua minute a Patriciei Vizitiu, au adus gazdelor detasarea, 31-29.

Cu gândul la calificarea în semifinale, campioana României a egalat în minutul 58, 31-31, golul Patriciei Vizitiu aducând sperante în tabara Oltchimului. Levina a înscris apoi pentru 32-31, Oltchim a pierdut atacul ulterior, dar a interceptat în aparare si a transformat pe contraatac de Vizitiu, 32-32, cu 30 de secunde înaintea finalului. Levina a ratat ultimul sut, scorul final ramânând neschimbat, 32-32.

Situatia in clasamentul grupei principale 2 arata astfel dupa meciul de la Volgograd: 1.Oltchim - 7 puncte (4 jocuri), 2.Viborg - 4 puncte (3 j.), 3. Dinamo Volgograd - 3 puncte (4 j.), 4.Hypo - 0 puncte (3 j.)

In al doilea meci programat, sambata, Viborg primeste vizita lanternei Hypo Viena.

1. Oltchim Rm. Vîlcea      7p
2. Viborg                             4p
3. Dinamo Volgograd       3p
4. Hypo Viena                    0p

Onlinesport
Mediafax



Oltchim se califica in semifinalele Ligii Campionilor