Handbal

Radu Voina: "Toate cele patru echipe din grupa au sanse egale de calificare in semifinale"

Antrenorul echipei Oltchim Ramnicu Valcea, Radu Voina, a declarat, intr-un interviu acordat site-ului ehfcl.com, ca gruparea valceana a obtinut o victorie importanta, saptamana trecuta, in Liga Campionilor, dar toate cele patru formatii din grupa a II-a au sanse egale de calificare in semifinale.

"Nu ma gândesc ca Oltchim si Viborg au facut pasi importanti în vederea calificarii în semifinalele Ligii Campionilor, dupa victoriile de saptamâna trecuta. Pentru noi a fost o victorie importanta, dar cursa pentru semifinale continua si toate cele patru echipe au sanse egale de calificare. Sunt foarte multumit de jocul nostru de acum. Perioada proasta de dupa dezamagirea din China a trecut. Fetele si-au revenit din punct de vedere psihic si sper sa îsi îmbunatateasca si mai mult jocul", a spus Voina.

Radu Voina considera ca Oltchim va avea un meci dificil cu Dinamo Volgograd, la sfârsitul acestei saptamâni. "Va fi un meci foarte dificil. Volgograd este campioana Rusiei, actuala natiune campioana mondiala. Înfrângerea lor de saptamâna trecuta, din partida cu Viborg, le va motiva mai mult sa obtina punctele pe care le-au pierdut acasa", a precizat antrenorul echipei din Râmnicu Vâlcea.

Voina a mentionat ca orice este posibil în Liga Campionilor, având în vedere nivelul echipelor. "Meciul cu Viborg nu va fi decisiv (n.r. - Oltchim va întâlni echipa Viborg dupa ce va juca în compania formatiei Dinamo Volgograd). Viborg este o echipa mare, cu cinci vedete, si este câstigatoarea Ligii Campionilor. La acest nivel echipele sunt foarte bune, astfel ca forma de moment a jucatoarelor va fi decisiva. Orice este posibil", a adaugat antrenorul român pentru site-ul European Handball Champions League.

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a învins, sâmbata trecuta, în deplasare, formatia Hypo Viena, scor 31-26 (18-13), în primul meci din grupa a II-a principala a Ligii Campionilor. Tot sâmbata, în deplasare, detinatoarea trofeului Viborg HK, la care evolueaza si Cristina Varzaru, a învins la limita formatia rusa Dinamo Volgograd, scor 30-29 (20-16).

În urmatoarea etapa din grupa a II-a, Viborg HK va primi vizita austriecelor de la Hypo Viena (în 13 februarie), în timp ce Oltchim va juca pe teren propriu, cu Dinamo Volgograd (14 februarie).

Primele doua clasate în fiecare din cele doua grupe principale se vor califica în semifinalele Ligii Campionilor.

Mediafax



Radu Voina: "Toate cele patru echipe din grupa au sanse egale de calificare in semifinale"