Handbal

Polonia a surprins Germania in prima zi a Campionatului European

Echipa Poloniei, cea care a lasat acasa nationala Romaniei, a invins Germania, marti, in prima zi a Campionatului European de handbal masculin din Austria.
Intr-o reeditare a finalei Campionatului Mondial din 2007, polonezii s-au revansat in fata germanilor, impunandu-se in meciul de la Inssbruck, scor 27-25 (12-8).

Golgeterul intalnirii vedeta din Grupa C a fost germanul Lars Kaufmann, cu 7 reusite, in timp ce liderul polonezilor a fost Karol Bielecki, cu 6 reusite.

Surpriza nu a ocolit nici a doua partida a grupei, Slovenia invingand cvadrupla campioana Suedia, cu acelasi scor, 27-25.

In Grupa D, Franta si Ungaria au incheiat la egalitate, scor 29-29, in timp ce Spania s-a impus firesc in fata Cehiei, cu 37-25.

Campioana europeana in 1996, Rusia a inceput turneul din acest an cu o victorie muncita in fata Ucrainei, scor 37-33, in timp ce Croatia a trecut de Norvegia, cu 25-23.

Danemarca, detinatoarea titlului continental, a invins gazda Austria, cu 33-29, intr-un meci contand pentru Grupa B, in timp ce Islanda si Serbia au bifat a doua remiza a zilei, scor 29-29.

Nationala Romaniei absenteaza de la aceasta a 9-a editie a Campionatului European, tricolorii participand ultima data la turneul final continental gazduit de Spania in 1996.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Polonia a surprins Germania in prima zi a Campionatului European