Handbal

Radu Voina: "Vrem sa invingem si la Gyor si sa terminam pe primul loc al clasamentului"

Antrenorul echipei Oltchim Ramnicu Valcea, Radu Voina, a declarat, duminica, dupa calificarea in grupele principale ale Ligii Campionilor, ca vrea ca formatia sa sa se impuna si in ultimul meci din grupa C preliminara, cu Gyor ETO, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am reușit o victorie importanta in fața unei echipe puternice, care joaca mai bine in deplasare decat pe teren propriu, dovada ca au remizat la Zvezda și au pierdut la un singur gol la Gyor. Sunt mulțumit de modul in care s-au batut fetele, de modul in care s-au daruit in teren. Majoritatea dintre ele vin de la Campionatul Mondial și au fost demoralizate. Abia din aceasta saptamana au inceput sa iși revina cu adevarat. Eu cred ca este bine, ne-am calificat dintr-o grupa dificila. Vrem sa invingem și la Gyor și sa terminam pe primul loc al clasamentului", a spus Voina.

Radu Voina a precizat ca nu iși va schimba stilul de a lucra cu jucatoarele, chiar daca din partea conducerii a primit semnale conform carora ar trebui sa fie mai dur: "Am trecut de perioada in care se asculta pe la uși, in care se injura. Daca asta se vrea de la mine va spun sincer, nu sunt omul potrivit pentru așa ceva. Din contra, sper sa ajungem sa avem și noi in Romania mentalitatea din nordul Europei, acolo unde se aplauda și o jucatoare care se apara bine, nu numai una care da multe goluri".

Tehnicianul a fost contestat de galerie și la meciul cu Itxako. "Brigada Zavoi" a afișat un banner cu mesajul: "Hai ca se poate. Sa pleci! Nimeni nu te mai vrea".

Campioana Romaniei la handbal feminin, Oltchim Ramnicu Valcea, s-a calificat duminica, pe teren propriu, in faza grupelor principale ale Ligii Campionilor, dupa ce a invins formatia spaniola SD Itxako, scor 27-26 (15-14), in penultimul meci din grupa C preliminara.

Cu 8 puncte acumulate din cinci partide jucate in grupa C, Oltchim a obtinut calificarea in grupele principale, inaintea disputarii ultimei partide, cu Gyor ETO, in deplasare, in 17 ianuarie.

Mediafax



Radu Voina: "Vrem sa invingem si la Gyor si sa terminam pe primul loc al clasamentului"