Handbal

Carmen Amariei a castigat Cupa Danemarcei, cu FCK Copenhaga

Echipa de handbal feminin FCK Copenhaga, la care joaca si interul nationalei Romaniei, Carmen Amariei, a castigat sambata Cupa Danemarcei, dupa ce a invins in finala formatia SK Aarhus, scor 23-22 (13-12).

FCK a dominat partida pana in minutul 55, cand SK Aarhus a preluat conducerea, 20-21. Meciul a continuat echilibrat, Carmen Amariei egaland, 22-22, cand mai erau trei minute din finala. Riegelhuth a marcat pentru FCK, 23-22, de la sapte metri, iar portarul Cecilie Leganger a reusit a 17-a interventie, in ultimul minut al meciului. Meciul s-a incheiat dramatic, cu acelasi scor 23-22, dupa ce Okkelsen de la SK Aarhus a ratat de la 7 metri, in ultima sansa de a trimite partida in prelungiri. Portarul Leganger a fost declarat MVP-ul finalei, cu 18 interventii reusite.

Handbalista romana a intrat pe teren in minutul 8 al finalei Cupei Danemarcei, marcand 3 goluri, in timp ce de la FCK s-a mai remarcat Riegelhuth, cu 6 reusite. Principala marcatoare pentru SK Aarhus a fost Okkels, cu 6 goluri.

"Sunt fericita pentru victorie, dar si pentru ca am inceput anul 2010 cu castigarea unui trofeu. Imi doresc sa fie la fel si in campionat, iar in Liga Campionilor sa ajungem cat mai sus", a declarat Carmen Amariei, pentru MEDIAFAX, la finalul partidei de la Aarhus.

In campionatul intern, FCK este lider, neinvinsa, cu 22 de puncte, dupa primele 11 etape jucate.

De asemenea, formatia la care evolueaza Carmen Amariei va disputa primul meci din 2010, contand pentru grupa D a Ligii Campionilor, in 9 ianuarie, in deplasare, cu Dinamo Volgograd. FCK ocupa locul doi in grupa D, cu 4 puncte.

Mediafax



Carmen Amariei a castigat Cupa Danemarcei, cu FCK Copenhaga