Turul Spaniei

Tripla pentru Greipel in Vuelta

Ciclistul german Andre Greipel si-a trecut, marti, in palmares a treia victorie de etapa in actuala editie a Turului Spaniei, impunandu-se la sprint in mansa a 16-a, desfasurata intre localitatile Cordoba si Puertollano.
Purtatorul tricoului verde s-a impus in fata francezului Williams Bonnet (Bouygues Telecom) si a italianului Daniele Bennati (Liquigas), fiind inregistrat la sosire cu timpul de 4 ore, 50 minute si 44 secunde.

Lider la general a ramas ibericul Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne), care si-a pastrat avansul de 31 secunde in fata olandezului Robert Gesink (Rabobank).

A 64-a editie a Turului Spaniei continua, miercuri, cu etapa a 17-a, care se va desfasura pe un trase de 193.6 kilometri intre localitatile Ciudad Real si Talavera de la Reina.

In alta ordine de idei, organizatorii Turului Spaniei au anuntat ca startul cursei din 2010 va avea loc la Sevilla cu un prolog de 8 kilometri desfasurat in nocturna. De anul viitor tricoul liderului va avea culoarea rosie, inlocuindu-se astfel auriul din prezent.

Onlinesport


Tripla pentru Greipel in Vuelta