Box

Chisora risca sa fie suspendat pe viata ca urmare a scandalului cu Haye

Pugilistul Dereck Chisora risca sa fie suspendat pe viata de Federatia Britanica de Box, ca urmare a bataii de sâmbata seara cu compatriotul sau David Haye, a declarat pentru BBC secretarul general al forului, Robert Smith.
Întrebat daca o suspendare pe viata este posibila, Smith a raspuns: "Bineînteles ca este posibila. Comisia de Control a federatiei are o putere mare. Poate sa dea o amenda, sa suspende sau sa retraga o licenta".

Chisora a revenit în Anglia, duminica seara, dupa scandalul de la Munchen cu Haye, în urma caruia a fost retinut pentru scurt timp de politia germana. El este cel care risca sanctiuni în plan sportiv deoarece Haye, retras oficial din octombrie, nu mai are licenta. Politia germana vrea sa îl interogheze pe David Haye, care a disparut dupa bataia cu Chisora.

"Voi strânge toate informatiile necesare dupa ceea ce saa întâmplat si le voi prezenta Comisiei de Control. Am discutat deja cu mai multi stewarzi si cu presedintele si speram sa facem un anunt cât mai curând legat de audierea domnului Chisora de catre comisie", a precizat Smith.

La rândul sau, Frank Warren, promotorul lui Chisora, l-a criticat pe pugilist. "Era foarte iritat si fata lui sângera. Dar a fost inacceptabil. Nu încerc sa îl apar, doar explic ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce s-a întâmplat în ceea ce-l priveste pe Dereck, amenintarea ca îl va împusca pe Haye, este ceva ridicol, este nepotrivit, gresit. Nimeni nu poate ierta asta. Sa spui în fata a 250 de oameni ca vei împusca pe cineva este cel putin o remarca stupida", a precizat Warren.

Dereck Chisora a fost retinut de politia din Minchen, duminica, la câteva ore dupa ce s-a batut cu compatriotul sau David Haye în conferinta de presa de la finalul meciului sau cu ucraineanul Vitali Klitschko. Politia i-a retinut pe Chisora si pe antrenorul acestuia, Don Charles, în timp ce se pregateau sa se urce în avionul spre Marea Britanie.

Dereck Chisora a avut un schimb dur de replici urmat de o încaierare cu David Haye, în timpul conferintei de presa de la finalul meciului pierdut în fata ucraineanului Vitali Klitschko, contând pentru centura WBC la categoria grea.

Vitali Klitschko si-a pastrat titlul WBC la categoria grea, învingându-l pe britanicul Dereck Chisora la puncte, dupa un meci de 12 reprize, sâmbata seara, la Munchen. Cei trei arbitri-judecatori l-au considerat câstigator pe Klitschko în unanimitate: 118-110, 118-110, 119-111.

Mediafax


Chisora risca sa fie suspendat pe viata ca urmare a scandalului cu Haye