Box

Federatia Romana de Box si Rudel Obreja, suspendati cate trei luni de AIBA

Federatia Româna de Box si presedintele forului, Rudel Obreja, au fost suspendati de catre Comisia de Disciplina a Asociatiei Internationale de Box Amator (AIBA), câte trei luni si amendati cu câte 3.000 de franci elvetieni pentru nerespectarea unor decizii anterioare ale comisiei.
Potrivit site-ului oficial al AIBA, decizia a fost luata de catre Comisia de Disciplina a federatiei internationale la data de 5 ianuarie, însa nu se precizeaza despre ce hotarâri anterioare este vorba.

Suspendarea Federatiei Române de Box începe la data de 9 ianuarie. Rudel Obreja îsi ispaseste o suspendare de cinci ani, ce expira la 20 august 2015, iar noua pedeapsa va deveni activa începând cu 21 august 2015.

Federatia Româna de Box tocmai câstigase si ultimul proces pe care îl avea la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne cu AIBA, cel în urma caruia forul prezidat de Rudel Obreja fusese exclus din structurile federatiei.

Federatia Româna de Box a mai câstigat un proces pe care îl avea la TAS împotriva AIBA, si în care a contestat suspendarea provizorie din cadrul forului mondial dictata la 8 martie 2011.

Presedintele FR Box, Rudel Obreja, se afla de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din functia de presedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box ca va fi dezafiliata daca Obreja nu renunta la functia sa pâna la 31 august si a pus în aplicare excluderea forului român în data de 6 septembrie.

Aceasta decizie a federatiei internationale îi împiedica pe boxerii români sa participe la competitiile de calificare la Jocurile Olimpice, printre care se numara si Campionatele Mondiale de la Baku. Ulterior, AIBA le-a permis pugilistilor si antrenorilor români sa participe la Mondiale.

Mediafax


Federatia Romana de Box si Rudel Obreja, suspendati cate trei luni de AIBA