Box

Audienta record la meciul lui Bute cu Mendy: 4.5 milioane de telespectatori romani

Meciul dintre Lucian Bute si Jean Paul Mendy a fost urmarit de 4,5 milioane de telespectatori români, cea mai mare audienta avuta în ultimii 20 de ani de o competitie sportiva transmisa în România, a declarat, duminica, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

În România, gala "Campion pentru România" a fost transmisa de Pro TV.

"Gala «Campion pentru România» si-a atins obiectivele propuse prin parteneriatul cu Lucian Bute. Conform datelor oficiale meciul s-a bucurat de cea mai mare audienta avuta de o competitie sportiva transmisa în ultimii 20 de ani în România", a spus Udrea.

Ea mentionat ca meciul a fost urmarit de peste 4,5 milioane de telespectatori români. Audientele externe vor fi prezentate, potrivit Elenei Udrea, imedit ce vor fi disponibile.

Ministerul Dezvoltarii si Turismului a încheiat un contract de 1,93 milioane de euro, fara TVA, cu o firma detinuta de Rudel Obreja pentru promovarea brandului national turistic la gala. Din valoarea totala a contractului, aproape 600.000 de euro sunt pentru expunerea brandului pe ringul de box, organizatorul galei asumându-si o audienta de 2,45 milioane de persoane, dintre care 1,52 milioane în direct.

"Sunt unii care contesta utilitatea folosirii acestor sume pentru organizarea meciului precum si implicarea MDRT. Acestora, inclusiv domnului Voiculescu, le transmit ca nu i-a oprit nimeni pâna acum sa sponsorizeze si sa organizeze un meci al lui Lucian Bute în România, pentru a demonstra ca sustin valorile românesti", a afirmat Udrea.

Întrebata cum comenteaza huiduielile publicului prezent la meci atunci când i-a fost pronuntat numele, Udrea a spus: "Nicio fapta buna nu ramâne nepedepsita".

Ea a adaugat ca multi spectatori nu au înteles ca Bute nu i-a multumit ca unui politician, ci unui om care s-a implicat foarte mult în organizarea galei respective.

Dupa victoria cu Jean Paul Mendy, Bute a spus ca este mândru ca este român si ca a putut aduce bucurie poporului român. El a multumit si fanilor din Quebec (Canada), în limba franceza, încheind cu: "Traiasca Quebec, Traiasca România".

Apoi, Bute s-a îndreptat spre locul în care se afla ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, spunând: Vreau sa va multumesc, doamna ministru", moment în care publicul a început sa huiduie. Bute le-a spus atunci spectatorilor: "Nu e corect, datorita doamnei sunt aici în fata dumneavoastra".

Bute si-a pastrat cu succes pentru a opta oara centura mondiala IBF la categoria supermijlocie, dupa ce l-a învins pe francezul Jean Paul Mendy prin KO în repriza a patra a meciului desfasurat la Romexpo, în fata a 10.000 de spectatori.

Mediafax



Audienta record la meciul lui Bute cu Mendy: 4.5 milioane de telespectatori romani