Box

Bute explica lovitura care l-a pus la pamant pe Mendy: "Scurta si in viteza"

Victoria inainte de limita obtinuta in fata francezului Jean-Paul Mendy l-a facut pe campionul mondial Lucian Bute sa-si doreasca mai mult de la cariera lui si in 2012 pugilistul roman a anuntat ca va unifica centurile categoriei super-mijlocie. Vedeti mai jos ce a declarat Bute la scurt timp dupa incheiera meciului cu Mendy.
"Multumesc tuturor romanilor. Sunt sportiv de 15 ani, dar ca in aceasta seara nu m-am simtit niciodata. Sunt mandru ca sunt roman si sunt mandru ca am avut posibilitatea de boxa in Romania.

"In 2007 mi-am dorit foarte mult sa devin campion mondial, dar in aceasta seara am avut sentimente pe care nu le pot exprima in cuvinte. Mi s-a facut pielea de gaina cand a fost intonat imnul Romaniei", a declarat Bute pentru ProTV.

Campionul roman a fost coplesit de emotie cand si-a amintit de prezenta in sala a mamei sale si a familiei.

"Este pentru prima data cand mama a fost in sala, surorile mele (plange). Ma bucur ca i-am facut fericiti pe romani.

"Astept acest moment de patru ani de zile si acum visul meu s-a indeplinit. Acum urmeaza unificarea centurilor si in 2012 voi aduce doua centuri in Romania", a mai declarat Bute.

Despre lovitura decisiva care l-a pus la podea pe Mendy: "S-a deplasat bine in primele reprize, a avut o strategie, dar spre nefericirea lui stanga a functionat bine.

"Nu m-am fortat si lovitura a venit singura. A fost o lovitura scurta, in viteza si dupa ce l-am vazut cum a cazut mi-am dat seama ca nu se mai ridica. Decat sa planga mama, mai bine sa planga mama lui. Acesta este sportul si nu am absolut nimic cu Mendy. Ramanem amici in afara ringului".

Pentru Lucian Bute umatorul meci va fi în 5 noiembrie: "Kelly Pavlik va sustine în 5 august, sper sa câstige si daca totul va decurge bine, în 5 noiembrie sunt sanse foarte mari sa boxez cu Pavlik, la Las Vegas sau Atlantic City.

"Deocamdata o sa ramân la supermijlocie, sper ca anul viitor sa am ocazia sa boxez pentru unificarea centurilor. Sunt convins ca nu doar mama s-a rugat pentru mine, ci si alti români, si eu, eu cred în Dumnezeu. Sunt convins ca mama nu a avut puterea sa se uite la meci, am înteles ca a fost cu spatele la ring", a declarat Bute.

Lucian Bute si-a aparat, sambata seara, pentru a opta oara in cariera titlul mondial IBF la categoria super-mijlocie, dupa ce l-a invins prin K.O. in repriza a patra pe francezul Jean-Paul Mendy.

Challengerul din Hexagon a cazut ca secerat dupa o fulgeratoare directa de dreapta trimisa de Bute fix in barbia acestuia.

Cu aceasta noua victorie Bute a ajuns la cota 29 de succese in boxul profesionist.

Onlinesport


Bute explica lovitura care l-a pus la pamant pe Mendy: "Scurta si in viteza"