Box

Bute, victorii la pas in 2010 si un contract important cu televiziunea Showtime

Pugilistul român Lucian Bute a obtinut, în anul 2010, înca doua victorii prin KO, succese care i-au adus un contract important cu televiziunea americana Showtime Sports, având astfel ocazia sa îi întâlneasca pe cei mai buni sportivi de la categoria supermijlocie.
Victoriile prin KO obtinute de sportivul român în acest an, în fata columbianului Edison Miranda si a americanului Jesse Brinkley, i-au adus lui Lucian Bute un contract la care orice pugilist din lume spera. Astfel, românul a semnat o întelegere cu televiziunea Showtime Sports, una dintre cele mai renumite pentru transmisiile marilor meciuri de box, având astfel sansa sa lupte împotriva învingatorului din turneul Super Six.

Pentru Lucian Bute anul 2010 a început la fel ca si precedentul, cu o victorie, la data de 17 aprilie, prin KO în fata columbianului Edison Miranda, la Bell Centre, în Montreal. Partida a fost asteptata cu sufletul la gura de fani canadieni, dar si de iubitorii boxului, deoarece se considera ca va fi una destul de echilibrata. Cu toate acestea, românul nu i-a acordat nicio sansa sudamericanului, iar în repriza a treia l-a trimis pe acesta la podea dupa ce i-a aplicat un upercut de stânga.

În ciuda entuziasmului creat în Canada, în urma acestei victorii, partida lui Lucian Bute nu a putut fi vizionata în tara, deoarece nicio televiziune nu a gasit fondurile necesare transmiterii unui astfel de meci.

Chiar daca Lucian Bute boxeaza pentru România, si dupa fiecare victorie se afiseaza în ring cu tricolorul, autoritatile române aveau sa-l dezamageasca si mai mult în a doua parte a anului 2010.

Revenit în tara, dupa ce si-a aparat cu succes pentru a cincea oara centura, pugilistul român a primit mai multe promisiuni din partea autoritatilor române ca urmatorul meci va fi organizat în România. Presedintele Federatiei Române de Box, Rudel Obreja, a încercat sa-i convinga pe guvernanti de importanta unui astfel de eveniment, însa nu a reusit.

Dezamagit, Lucian Bute s-a întors în Canada, unde si-a reluat pregatirile pentru o noua partida în care urma sa-si puna centura în joc.

Astfel, tot la Bell Centre, în fata a 20.000 de spectatori, românul a obtinut o noua victorie rasunatoare, în fata americanului Jesse Brinkley, un succes obtinut tot prin KO.

Din pacate, nici victoria obtinuta în luna octombrie a acestui an nu a putut fi urmarita în România.

Pe plan international, televiziunea americana Showtime, care îl urmarea de mult timp pe Bute, a reusit sa-l convinga pe pugilistul român sa semneze un contract pentru transmiterea a trei meciuri ale acestuia. Astfel, sansele ca Lucian Bute sa îi întâlneasca pe cei mai puternici boxeri de la categoria supermijlocie, pentru o unificare a centurilor, au crescut considerabil. De cealalta parte, intentia televiziunii Showtime este ca Lucian Bute sa se lupte cu învingatorul turneului Super Six.

La revenirea în România, Bute si ministrul Dezvoltarii Regionale si al Turismului, Elena Udrea, au semnat un contract prin care pugilistul va urma sa poarte frunza brandului turistic românesc în cadrul campaniilor pe care ministerul le va organiza.

De asemenea, la semnarea acestui contract, Elena Udrea a venit si cu promisiunea ca în anul 2011, una dintre partidele pe care le va disputa Lucian Bute va fi organizata ân România.

Pâna sa boxeze în tara sa natala, Lucian Bute a aflat, în urma cu câteva zile, numele adversarului pe care îl va înfrunta în meciul programat la data de 19 martie, la Bell Centre, în Canada. Acesta va fi irlandezul Brian Magee.

Mediafax


Bute, victorii la pas in 2010 si un contract important cu televiziunea Showtime