Box

Bute: "Mi-am simtit mana cum a traversat corpul sau"

Lucian Bute a declarat, sâmbata dimineata, în urma victoriei în fata lui Jesse Brinkley, ca se simte ca si cum ar fi câstigat de trei ori prin KO în acelasi meci, dupa ce l-a trimis la podea de trei ori pe boxerul american în partida disputata la Centre Bell din Montreal.

"A fost greu la început, nu reuseam sa-mi intru în ritm. Apoi antrenorul mi-a spus sa atac mai mult cu upercutul, iar tactica a functionat. Brinkley a boxat cu mult curaj si asta m-a surprins. Nu credeam ca se va ridica dupa ce a cazut prima oara, a fost o lovitura solida, mi-am simtit mâna cum a traversat corpul sau.. Este putin ca si cum as fi câstigat de trei ori prin KO în acelasi meci. Dupa ce a cazut a doua oara, avea nasul spart. L-am atins puternic cu mâna stânga, dar s-a ridicat. Jesse Brinkley este un boxer curajos. Acum sunt pregatit pentru orice adversar", a declarat Bute.

"De fiecare data când îl trimiteam la podea, eram surprins sa-l vad ca se ridica. În repriza a cincea l-am lovit atât de tare la ficat ca am crezut ca i l-am mutat din loc. Când era la podea, parea sa sufere foarte tare si am crezut ca am câstigat. Însa nu, el s-a ridicat. În reprizele a opta si a noua, de fiecare data cand îl trimiteam la podea, credeam ca nu se va mai ridica. Am luat si eu ceva lovituri, este adevarat mai multe decât de obicei, dar acest baiat a fost extrem de tenace si curajos. Nu i-a fost frica sa-si compromita apararea pentru a ataca. Sunt convins ca i-am spart nasul si cred ca a suferit mult în reprizele a opta si a noua", a adaugat românul.

Antrenorul lui Bute, Stéphane Larouche, a declarat ca românul s-a pregatit serios pentru acest meci, asa cum face de fiecare data. Larouche a recunoscut ca echipa lui Bute a urmarit meciul lui Adrian Diaconu cu Omar Sheika în vestiar si victoria acestuia l-a bucurat pe Lucian, dar i-a si "afectat" putin pregatirea înainte de meci.

Lucian Bute si-a pastrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, pentru a sasea oara, dupa ce l-a învins pe Jesse Brinkley, prin KO, în repriza a noua, într-un meci disputat la Centre Bell, în fata a 11.682 de spectatori.

Bute (27-0, 22 K.O.) l-a trimis de trei ori la podea pe americanul de 33 de ani, în reprizele a cincea, a opta, respectiv a noua.

Brinkley (35-6), care sângera abundent la nas si la ochiul stâng, a ramas secunde bune la podea dupa lovitura decisiva. Imediat dupa ce s-a ridicat el a fost transportat la spital.

Presa canadiana scrie ca publicul a fost nemultumit de Lucian Bute la începutul meciului, apreciind ca el este "poate prea pasiv", însa apoi l-a aclamat pe român, care a reusit sa-si pastreze cu succes titlul mondial pentru a sasea oara.

Mediafax



Bute: "Mi-am simtit mana cum a traversat corpul sau"