Box

Lucian Bute a primit o distinctie din partea IBF

Pugilistul Lucian Bute, campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, a primit un inel cu efigia International Boxing Federation, în cadrul celei de-a 27-a conventii anuale a acestei asociatii, ce a avut loc în Rio Grande, Puerto Rico, informeaza site-ul cyberpresse.ca.

Potrivit sursei citate, presedintele IBF, Daryl J. Peoples, a tinut sa sublinieze astfel progresele facute de boxerul român si nu a omis sa evidentieze apararile cu succes ale titlului mondial din ultimii ani.

"Ma simt privilegiat. Îmi place boxul si nu fac acest sport pentru onoruri, dar te simti rasplatit când vezi ca munca ta e recompensata de catre federatie", a recunoscut Bute.

În alta ordine de ideei, site-ul boxingnews24.com noteaza ca Lucian Bute si-ar putea pune centura în joc în fata boxerului american Jesse Brinkley, în cazul în care nu se va ajuge la un acord asupra unul duel al pugilistului român cu americanul Kelly Pavlik.

"Lucian Bute ar putea sa-l înfrunte pe challengerul obligatoriu Jesse Brinkley în urmatoare disputa, în cazul în care lupta între Bute si fostul detinator al centurilor la supermijlocie, versiunile WBO/WBC, Kelly Pavlik, nu va fi perfectata. Bute vrea lupta cu Pavlik, la fel ca si postul HBO. Cu toate acestea, nu este clar daca si promotorul lui Pavlik, Bob Arum, va fi dispus sa riste sa-l puna într-un duel pe sportivul sau împotriva unui luptator talentat ca Bute, atât de curând dupa ce Pavlik a fost învins de Sergio Martinez", noteaza sursa citata.

Lucian Bute (26-0-0, 21 K.O.) l-a învins, în data de 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal, pe columbianul Edison "Pantera" Miranda, reusind sa-si apere, pentru a cincea oara, titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. În aceeasi zi, Pavlik a pierdut centura mondiala la categoria supermijlocie, versiunea WBC/WBO, în fata argentinianului Sergio Martinez.

Mediafax



Lucian Bute a primit o distinctie din partea IBF