Box

Obreja: "Suntem foarte aproape de a organiza un meci al lui Bute in luna iulie in Romania"

Presedintele Federatiei Române de Box, Rudel Obreja, a declarat, joi, ca se afla în negocieri avansate pentru organizarea, în luna iulie, la Bucuresti, a unei gale în care pugilistul Lucian Bute sa îsi puna centura în joc, printre arenele nominalizate aflându-se si stadionul "Steaua".

"Suntem din ce în ce mai aproape sa aduncem meciul lui Bute în România, la sfârsitul lunii iunie. Suntem în discutii avansate. Chiar ieri (n.r. - miercuri) am vorbit cu Lucian si acesta s-a aratat mai mult decât entuziasmat. Va fi un meci în care ori îsi va apara titlul mondial ori va lupta pentru unificarea centurilor. Depindem foarte mult de finantarea pe care o vom primi. Daca meciul va avea loc în România, atunci acesta se va disputa pe un stadion, eu am propus Cotroceni, iar altcineva stadionul Steaua", a spus Obreja, într-o conferinta de presa.

Obreja a afirmat ca ideea organizarii unui meci al lui Bute pe un stadion din România i-a venit dupa ce a vazut partidele disputate de Vladimir Klitschko pe stadionul echipei Fortuna Dusseldorf si pe cel al filipinezului Manny Pacquaio de pe stadionul din Dallas. "Ne-am inspirat de la Pacquaio care a avut meci pe stadionul echipei Dallas Cowboys si de la ucraineanul Klitschko care a luptat pe stadionul echipei Fortuna Dusseldorf în fata a 51.000 de spectatori", a adaugat Obreja.

Lucian Bute (25 de victorii si nicio înfrângere) îsi va apara pentru a cincea oara titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în fata pugilistului columbian Edison "Pantera" Miranda, într-o gala ce va loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). Cu ocazia acestui meci, Bute va reveni la Centre Bell dupa mai mult de un an de absenta.

Mediafax



Obreja: "Suntem foarte aproape de a organiza un meci al lui Bute in luna iulie in Romania"