Box

Andrade vrea sa-l faca pe Bute KO

Pugilistul mexican Librado Andrade a declarat, intr-un interviu acordat site-ul eastsideboxing.com, ca in partida de sambata, contand pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, nu va mai rata sansa de a-l invinge prin KO pe Lucian Bute, asa cum s-a intamplat la primul meci.

"Acum, planul meu este sa fiu mai rapid inca de la inceputul partidei. Stiu ca Bute va fi pregatit si am sentimentul ca va incerca sa ma tina la distanta de aceasta data, ca sa poata fugi si sa nu stea in fata mea. Am lucrat mult pentru a contracara aceasta strategie, daca va fi cazul. Il voi darama putin cate putin si de data aceasta nu voi mai lasa sa-mi scape sansa de a-l face KO", a declarat Andrade.

Mexicanul a adaugat ca este pregatit sa castige acest meci, dupa ce in prima intalnire cu Bute a fost atat de aproape de victorie. "Dupa meci, cand am urmarit inregistrarea, mi-am dorit sa ma intorc imediat in sala si si invat mai multe. Stiu ca, pentru faptul ca am fost atat de aproape de victorie data trecuta, voi castiga de data asta. Il cunosc pe Bute acum si am foarte multa incredere in mine. Acum vreau sa-l inving prin KO, ca sa nu mai existe nicio indoiala. Voi incheia acest meci asa cum trebuia sa se incheie primul. Acum am primit aceasta sansa si nu o voi lasa sa-mi scape. Bute este un pugilist bun, dar il voi invinge. Il voi rani si il voi opri", a mai spus viitorul adversar al lui Bute.

Referitor la problema arbitrului, dupa ce la primul meci arbitrul a fost acuzat ca l-a numarat prea incet pe Bute, care a cazut la podea in finalul rundei a 12-a, Andrade a spus: "Nu stiu cine va fi arbitru, dar am incredere ca managerul si promotorul meu, firma Golden Boy, vor alege un arbitru neutru".

Intrebat daca Lucian Bute se poate compara cu Mikkel Kessler, cu care a avut un alt meci memorabil, in 2007, pugilistul mexican a spus ca danezul Kessler este un pugilist mult mai valoros. "Este mai bun din punct de vedere tehnic, mecanic, din toate punctele de vedere. Bute este doar un pugilist ciudat. Bute este diferit de Kessler. Nu este la fel de captivant ca Kessler si nu lupta la fel de puternic. L-as pune pe Kessler in fruntea clasamentului la categoria supermijlocie in acest moment", a precizat pugilistul mexican.

Potrivit site-ului www.cyberpresse.ca, compania Golden Boy Promotions, care promoveaza imaginea lui Librado Andrade, este interesata deja de organizarea unui al treilea meci intre mexican si Lucian Bute, in cazul in care Andrade reuseste sa-si ia revansa in fata romanului.

"Bineinteles ca as fi interesat. Este un meci pe care toata lumea ar vrea sa-l vada, ar deveni o mare rivalitate", a declarat David Itskowitch, reprezentant al firmei Golden Boy Promotions.

De cealalta parte, antrenorul pugilistului roman, canadianul Stephane Larouche, a declarat ca nu poate sa-si imagineze un astfel de scenariu. "Poate ca vom face o astfel de trilogie cu altcineva", a adaugat Larouche.

Lucian Bute va incerca sa-si pastreze centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, impotriva lui Andrade, sambata, in Quebec. Meciul se va disputa cu casa inchisa, fiind vandute toate cele 16.000 de bilete puse in vanzare.

Bute si Andrade s-au intalnit in 24 octombrie 2008, in Bell Centre din Montreal, cand Bute a dominat 11 runde, insa a fost trimis la podea in cea de-a 12-a (si ultima), iar arbitrul a incheiat lupta cand romanul s-a ridicat. Astfel, Bute si-a aparat pentru a doua oara centura mondiala, impunandu-se la puncte. Andrade a afirmat, imediat dupa meci, ca arbitrul l-a favorizat pe Bute, incetand sa numere atunci cand romanul se afla la podea. Presa canadiana a scris, tot in acea perioada, ca arbitrul a numarat prea incet si romanul a fost salvat de gongul final.

Mediafax



Andrade vrea sa-l faca pe Bute KO