Box

Adrian Diaconu isi va apara titlul mondial in fata italianului Silvio Branco

Pugilistul Adrian Diaconu, campion mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, isi va apara centura in fata italianului Silvio Branco, desemnat challenger oficial al romanului, a anuntat promotorul Salvatore Cherchi, potrivit site-ului Federatiei Franceze de Box.

Cherchi a mentionat ca la 15 august se va deplasa la Mexico City, unde va participa la licitatia privind organizarea luptei dintre Diaconu si Branco, fost campion la semigrea, versiunea WBA.

Silvio Branco are in palmares 57 de victorii (34 prin KO), 9 infrangeri (3 prin KO) si doua remize, intr-un total de 68 de meciuri. El a boxat la Bucuresti in cadrul galei in urma careia Adrian Diaconu a devenit campion mondial interimar la semigrea, dupa ce l-a invins pe Chris Henry. Branco l-a invins atunci, la puncte, pe francezul Abdelkader Banzimia.

La 11 iulie, presedintele FR Box, Rudel Obreja, a anuntat ca Adrian Diaconu va fi declarat de WBC noul campion mondial al versiunii la categoria semigrea, dupa ce detinatorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat din nou sa boxeze cu romanul in gala care urma sa se desfasoare la Bucuresti.

Mediafax



Adrian Diaconu isi va apara titlul mondial in fata italianului Silvio Branco