Box

Adrian "Rechinul" Diaconu, campion mondial in versiunea WBC

Victorii pe linie ale sportivilor romani in gala de box "Invincibilii" desfasurata sambata seara la Bucuresti. Ion Ionut, Bogdan Dinu, Viorel Simion si Adrian Diaconu si-au invins adversarii in meciuri spectaculoase, savurate din plin de public, 'Rechinul' obtinand centura mondiala WBC la categoria semi-grea in meciul cu americanul Chris Henry.

Gala “Invincibilii” a debutat cu victoria prin KO a lui Ion Ionut, cunoscut drept Jojo Dan, impotriva lui Raul Balbi. Sud-americanul nu a rezistat decat 2 runde si 45 de secunde in fata unui boxer roman dezlantuit si cu pofta de “bataie”.

Astfel, Jojo a reusit sa-si apere centura N.A.B.A la categoria superusoara, cu un puternic croseu de stanga direct in barbia adversarului terminand meciul.

In cadrul aceluiasi eveniment sportiv, Bogdan Dinu a debutat cu o victorie la puncte la profesionisti, categoria supergrea, trecand de canadianul Stephane Tessier dupa un meci de 4 runde, toate castigate de sportivul roman, care a fost superior din toate punctele de vedere adversarului sau, fiind la un pas sa-l puna pe acesta la podea spre finalul ultimei runde.

Viorel Simion a dat piept cu dominicanul Rudy Encarnation, intr-un meci desfasurat pe parcursul a 10 runde. De la inceput si pana la ultimul gong Viorel a condus ostilitatile in ring, adversarul sau incasand cu stoicism loviturile naprasnice ale romanului. Dovedind ca nu a primit degeaba porecla “Bombardierul”, Viorel l-a naucit pe Encarnacion prin serii de crosee la cap si ficat, presarate cu upercut-uri puternice. Arbitrii au decis in unanimitate in favoarea romanului: 98-91, 98-91 si 99-90.

Cea mai importanta partida de box a serii a fost cea in care Adrian “Rechinul” Diaconu l-a intalnit pe americanul Chris Henry, in cel mai important meci al vietii sale, avand ca miza centura mondiala la categoria semigrea, varianta WBC. Romanul a inceput in forta, aratandu-i adversarului cine este seful in ring prin crosee si upercut-uri inteligent plasate, lovituri bine tintite, care l-au pus pe Henry in dificultate.

Cu o tactica vicleana prin care isi “adormea” adversarul pret de cateva secunde, Adrian declansa apoi o explozie de lovituri grele, ametindu-l pe american pe parcursul celor 12 reprize cat a durat meciul. Deciziile arbitrilor, anuntate de mai multe ori pe parcursul meciului il dadeau de fiecare data drept castigator pe Diaconu.

Finalul a fost absolut incendiar, americanul revenind vizibil, mai ales in runda a 11-a cand a fost aproape de a-l trimite la podea pe Diaconu. Insa Rechinul a rezistat eroic si a castigat meciul la puncte, decizia arbitrilor fiind in unanimitate de partea romanului.

Onlinesport: Irina Maxim




Adrian "Rechinul" Diaconu, campion mondial in versiunea WBC