Alte Sporturi

Alina Dumitru vrea o medalie cat mai stralucitoare la Jocurile Olimpice

Sportiva Alina Dumitru, campioana olimpica în proba de judo la Beijing, a declarat, joi, ca spera ca pâna la Jocurile Olimpice sa fie ferita de accidentari si ca doreste sa revina cu o medalie cât mai stralucitoare de la competitia de la Londra.
"Sper ca 2012 sa fie un an mai bun decât 2011, sa nu am parte de accidentari, iar de la Londra sa revin cu o medalie cât mai stralucitoare. Nu am mai fost sportivul anului, pentru ca am avut unul prost, la Mondiale a iesit un pic cam rau, pentru ca m-am si accidentat", a spus Alina Dumitru, care a fost prezenta, joi, la Gala Laureatilor Federatiei Române de Judo.

Înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra, Alina Dumitru a afirmat ca va participa la doar trei competitii. "E un an olimpic si trebuie sa îmi mentin pozitia si sa revin cu o medalie sii sper sa nu mai am parte de accidentari. Pe 28 iulie voi avea concursul olimpic si sper sa închei seara la fel ca la Beijing. Voi participa la mai putine competitii în acest an, doua concursuri la Paris si Dusseldorf si la Campionatele Europene. Nu stiu înca daca voi continua si la Campionatele Mondiale din 2013, desi e singura medalie de aur care îmi lipseste", a explicat Dumitru.

Sportiva Andreea Chitu, categoria 52 de kilograme, spera sa obtina calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra pâna în luna mai: "Drumul spre Londra nu este lung, dar trebuie sa iau trei medalii la etapele de Cupa Mondiala, Grand Slam sau Grand Prix. Nu trebuie sa ratez niciun concurs în urmatoarea luna si jumatate si sunt convinsa ca daca voi avea sanatate, voi reusi sa ma calific la Jocurile Olimpice".

Sportiva Corina Caprioriu a fost premiata, joi, de catre Federatia Româna de Judo pentru performantele obtinute în sezonul competitional 2011, în timp ce antrenorul Florin Bercean a fost desemnat tehnicianul anului. Corina Caprioriu, medaliata cu bronz atât la Campionatele Europene, cât si la cele mondiale, a fost urmata de Alina Dumitru, Andreea Chitu, Larisa Florian si Rut Barna în topul celor mai buni sportivi din judo în 2011.

Florin Bercean a fost urmat în clasament de Simona Richter, antrenor secund al lotului olimpic feminin, si de Gianina Andreica de la CNOPJ Cluj Napoca.

Arbitrul anului a fost desemnat Ioana Babiuc, în timp ce Clubul Sportiv al Armatei Steaua a devansat pe CSM Cluj si CS Dinamo în clasamentul cluburilor.

Mediafax


Alina Dumitru vrea o medalie cat mai stralucitoare la Jocurile Olimpice