Alte Sporturi

Estera Dobre, vicecampioana europeana la lupte libere

Sportiva Estera Dobre (categoria 51 de kilograme) a obtinut, joi, medalia de bronz in proba de lupte libere din cadrul Campionatelor Europene ce se desasoara la Dortmund (Germania), iar Cristina Croitoru a castigat medalia de bronz, la 48 kilograme.

Estera a fost invinsa, dupa o runda suplimentara, de ucraineanca Iulia Blahinia, campioana mondiala si europeana en-titre.

Prima repriza a fost castigata de Dobre, cu scorul de 6-1, sportiva din Ucraina a revenit si s-a impus cu scorul de 5-1, iar in repriza a treia scorul a fost egal 0-0. Conform regulamentului, arbitrii au extras dintr-un saculet o bila, pentru a vedea sportivul care trebuie sa prinda adversarul. Estera a castigat, insa a ratat procedeul, permitandu-i sportivei ucrainene sa castige titlul european.

"Suntem foarte suparati pentru ca Estera a pierdut titlul european la mustata. Foarte rar se intampla ca sportivul care prinde, in acest caz Estera, sa rateze procedeul. Din pacate s-a intamplat acum", a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepresedintele Federatiei Romane de Lupte, Razvan Parcalabu.

La categoria 48 de kilograme, Cristina Croitoru a obtinut medalia de bronz, dupa ce a dispus in finala mica de germanca Nina Hemmer, in timp ce la categoria 55 de kilograme, Ana-Maria Paval a pierdut finala pentru locul trei, clasandu-se pe pozitia a cincea.

In concursul de vineri vor mai intra Georgiana Paic (59 de kilograme), Mihaela Panait (63 de kilograme) si Diana Mudrag (72 de kilograme).

Mediafax



Estera Dobre, vicecampioana europeana la lupte libere