Alte Sporturi

Sabia masculina si spada feminina, sperantele Romaniei la Jocurile Olimpice din 2012

Presedintele Federatiei Romane de Scrima, Ana Pascu, a declarat a este multumita de rezultatele delegatiei României la CM de la Paris si ca de la cele doua discipline medaliate, sabia masculina si spada feminina, asteapta medalii si la Jocurile Olimpice din 2012.
"Sunt foarte multumita, pentru ca suntem în top cu cele doua arme la care excelam. Sabia masculina si spada feminina sunt doua discipline de la care vom avea pretentii la JO din 2012, de la Londra. Trebuie sa avem grija de acesti sportivi, sa nu ne înfumuram, iar noi cei din federatie trebuie sa le oferim competitii puternice, pentru a ne mentine la acest nivel", a mai spus Pascu.

Echipa feminina de spada a României, formata din Anca Maroiu, Ana Maria Brânza, Simona Alexandru si Loredana Iordachioiu, a câstigat, vineri, medalia de aur în finala Campionatelor Mondiale de scrima, care se desfasoara la Paris.

România a învins, în finala, cu scorul de 35-26, echipa Germaniei.

Delegatia României a mai obtinut doua medalii de bronz la editia din acest an a Campionatelor Mondiale, una prin Cosmin Hanceanu, la proba individuala de sabie, si una prin echipa masculina de sabie.

Ana Pascu a mai mentionat ca delegatia României va reveni în tara de la Paris sâmbata, la ora 19.30, pe aeroportul Henri Coanda.

Mediafax



Sabia masculina si spada feminina, sperantele Romaniei la Jocurile Olimpice din 2012