Alte Sporturi

PROFIL: Legendara Ryoko Tani s-a retras din activitate

Judoka japoneza Ryoko Tani, multipla campioana mondiala si olimpica, a anuntat ca va renunta la sportul de performanta dupa mai bine de 20 ani petrecuti la cel mai inalt nivel.
De sapte ori consecutiv campioana mondiala (1993, 1995, 1997, 1999, 2001, 2003 si 2007) si de doua ori campioana olimpica (2000 si 2004), Ryoko Tani va renunta la cariera sportiva dupa aproape doua decenii in care a dominat judoul mondial.

Tani a declarat ca se va dedica in continuare carierei politice, profitand de imensul capital de popularitate de care se bucura in Japonia.

In varsta de 35 ani, Ryoko Tani a fost aleasa, in luna iulie, in parlamentul de la Tokyo, fosta campioana avand in spate sustinerea Partidului Democrat, o formatiune politica de centru-stanga.

Ryoko Tani a impresionat scena judoului mondial inca din 1992, cand a cucerit la doar 16 ani medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Barcelona.

Ultima medalie olimpica a fost obtinuta de japoneza la Beijing, unde a intrat in posesia bronzului categoriei 48 de kilograme, dupa ce a pierdut, in semifinale, in fata reprezentantei Romaniei Alina Dumitru cea care avea sa castige titlul olimpic.

Onlinesport


PROFIL: Legendara Ryoko Tani s-a retras din activitate