Alte Sporturi

Echipajul Dumitrescu-Mihalachi, in finala la canoe dublu, la Mondialele de la Poznan

Echipajul masculin format din sportivii Alexandru Dumitrescu si Victor Mihalachi, campion european la canoe dublu, s-a calificat, vineri, în finala probei, pe distanta de 1000 de metri, la Campionatul Mondial de la Poznan.

La feminin, Bianca Plesca si Irina Lauric au prins si ele finala la 1000 de metri kaiac dublu, dupa ce au obtinut locul trei în seria a doua semifinala, în timp ce echipajul masculin de K4, format din sportivii Traian Neagu, Iustin Porcarasu, Vasile Stefan, Toni Ioneticu, a obtinut calificarea tot în finala la 1000 de metri, dupa ce s-a clasat pe primul loc în a doua semifinala a probei. La caiac individual, Silviu Simioncencu a prins si el finala la 1000 de metri, gratie locului trei din semifinale.

În competitia rezervata persoanelor cu dizabilitati, Iulian Serban, campion european, s-a calificat direct în finala la K simplu, câstigând seria a 2-a a întrecerii.

Au ratat faza finala Nicoleta Tertis (locul 5 în semifinala, la K1 pe 1000 de metri), Dan Costea si Petrus Gavrila, la kaiac dublu, tot la 1000 de metri.

Echipajul Alexandru Dumitrescu - Victor Mihalachi s-a calificat în semifinale si la 500 metri, dupa o cursa cu peripetii. Startul a fost de cosmar pentru sportivii români, care alaturi de echipajul azer, era favorit la primul loc si, implicit, la calificarea directa în finala.

Dumitrescu si Mihalachi au pornit foarte bine, dar au avut impresia ca a fost start gresit si au încetinit brusc, pierzând câteva secunde pretioase, în disputa cu azerii din cea de-a treia serie de calificare.

Desi au tras tare sa-si ajunga contracandidatii, sportivii nostri au realizat la jumatatea cursei ca le va imposibil, slabind ritmul si încheind pe locul secund, cu timpul de 1:48.103 minute.

Dumitrescu si Mihalachi s-au calificat în semifinale, alaturi de celelalte sase echipaje din serie, în timp ce azerii Bezugliy-Prokopenko au prins locul direct de finala, cu timpul de 1:41.423 minute. În semifinala a doua, programata tot vineri, echipajul României va lua startul pe culoarul patru.

Mediafax



Echipajul Dumitrescu-Mihalachi, in finala la canoe dublu, la Mondialele de la Poznan