Alte Sporturi

Romania a obtinut o medalie de aur si una de bronz la Campionatul European de kaiac-canoe din Spania

Echipajul de canoe dublu al României, format din Silviu Dumitrescu si Victor Mihalachi, a obtinut o medalie de aur în proba de 500 de metri si una de bronz la 1.000 metri, în cadrul Campionatelor Europene de kaiac-canoe, care s-au desfasurat în Spania, informeaza site-ul oficial al competitiei.

La proba de 500 de metri, România a terminat cursa într-un minut, 38 de secunde si 642 de miimi, fiind urmata de echipajul din Azerbaidjan, format din Sergiy Bezugliy si Maksim Prokopenko, care au ajuns cu o întârziere de 210 miimi de secunda. Podiumul a fost completat de echipajul din Belarus, format din Dimitri Rabchanka si Aliaksandr Vanchetski (un minut, 39 de secunde si 17 miimi).

Acelasi echipaj al României, format din Mihalachi si Dumitrescu, au mai obtinut o medalie de bronz la proba de 1.000 de metri, pe care a terminat-o în 3 minute, 34 de secunde si 930 de miimi. Cei doi români au fost devansati de echipajul din Azerbaidjan, care a câstigat medalia de aur (3 minute, 34 de secunde si 115 miimi), si de echipajul din Rusia, format din Alexei Korovaskov si Ilia Pervuchin (3 minute, 34 de secunde si 745 de miimi).

Delegatia României prezenta la Campionatele Europene din Spania a mai obtinut un loc patru în proba de canoe 4 - 1.000 de metri, cu echipajul format din Nicolae Bogdan, Florin Comanici, Mihail Simion si Silviu Simioncencu.

De asemenea, Silviu Simioncencu s-a clasat pe locul al saselea în finala probei individuale de 1.000 de metri.

Delegatia României va sosi la Bucuresti luni, în jurul orei 17.00.

Mediafax



Romania a obtinut o medalie de aur si una de bronz la Campionatul European de kaiac-canoe din Spania