Alte Sporturi

Alina Dumitru: "Dupa succesul de la Beijing, adversarele si-au luat masuri speciale impotriva mea"

Judoka Alina Dumitru a declarat, joi, într-o conferinta de presa, ca adversarele sale si-au luat masuri speciale împotriva sportivei din România, dupa ce aceasta a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2008.

"Dupa ce am învins-o pe Ryoko Tani la Beijing, japonezele si-au luat masuri speciale pentru mine, dar toate adversarele de la categoria mea m-au vizionat foarte atent, iar acest lucru îl simt în fiecare meci. Urmeaza ca si eu sa lucrez si sa ma pregatesc pentru fiecare adversara. Obiectivul principal pentru acest an este o medalie de aur la Campionatul Mondial, dar nu las la o parte nici celelalte competitii. Oriunde merg trebuie sa gândesc la fel, sa câstig si sa fiu pe cea mai înalta treapta a podiumului. Pâna acum, am luat cel mult locul al treilea, ultima data am fost pe cinci la mondiale si este o revansa pe care trebuie sa o iau eu pentru mine", a spus Alina Dumitru.

Campioana olimpica si europeana a precizat ca va avea emotii mai mari decât de obicei la etapa de Cupa Mondiala care va avea loc la Bucuresti în perioada 5-6 iunie. "Va fi mai greu sa concurez acasa. Emotiile vor fi putin mai mari, va fi si o presiune în plus pe mine si îi voi avea aproape de mine pe parinti si pe prieteni. Sper sa trec peste toate astea, pentru ca fiecare punct conteaza pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Orice cupa este importanta pentru orice sportiv", a adaugat Alina Dumitru.

Corina Caprioriu, campioana europeana la categoria 57 de kilograme, a afirmat ca Alina Dumitru reprezinta un model pentru ea. "Orice sportiv se antreneaza pentru a obtine medalii. Succesul de la Campionatele Europene nu m-a schimbat, însa stiu ca trebuie sa muncesc mai mult pentru a confirma. Succesele Alinei Dumitru au reprezentat tot timpul o motivatie în plus pentru mine, având în vedere ca mergem de atâtia ani împreuna la competitiile importante. Este un model pentru mine, este si colega si prietena mea. Ea este un model pentru orice sportiv", a declarat Corina Caprioriu.

Vicepresedintele Federatiei Române de Judo, Florin Lascau, a spus ca nivelul competitiei de la Bucuresti va fi unul foarte ridicat: "Momentan, s-au înscris aproximativ 160 de sportivi din 30 de tari, dar pâna la începerea competitiei, numarul lor va creste, deoarece este o întrecere care conteaza pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Importante la aceasta competitie nu sunt numai medaliile, ci si punctele. Echipele care vor veni la Bucuresti sunt de pe toate cele cinci continente, ceea ce arata ca vom avea un nivel foarte ridicat al acestei Cupe Mondiale".

Antrenorul federal Florin Bercean a adaugat ca programul elevelor sale este din acest an va fi foarte încarcat, având în vedere ca în luna septembrie vor avea loc Campionatele Mondiale de la Tokyo: "Este destul de greu sa lucrezi cu mai multe sportive care au personalitatea si caracterul lor. De asemenea, performantele lor te obliga sa mergi mai departe la acelasi nivel. Este greu, dar în acelasi timp este placut. Performantele si dorinta de a fi acolo sus te stimuleaza si te tine în priza. Nu se poate ca fetele sa aiba vacanta în aceasta vara, pentru ca trebuie sa se pregateasca pentru mondiale. Daca se relaxeaza putin nu au cum sa-si îndeplineasca obiectivele. Stim cu totii ce înseamna un Campionat Mondial si cât efort trebuie sa depui doar pentru a ajunge acolo. Vacanta va veni probabil dupa mondiale, dar nici aceea nu va fi prea lunga, pentru ca sportivele trebuie sa se mentina în forma. Orice esec în ciclul olimpic înseamna un pas înapoi".

Compania Nationala Posta Româna a emis o editie speciala de plicuri, cu poze cu Alina Dumitru si i-a oferit acesteia o replica în dimensiuni mari.

Cupa Mondiala de la Bucuresti se va desfasura în Sala Polivalenta, în zilele de sâmbata si duminica, cu începere de la ora 10.00. Persoanele care doresc sa participe la acest eveniment îsi pot cumpara tichete de la Sala Polivalenta, si de la oficiile postale din Bucuresti, pretul acestora fiind de 40 de lei, pentru cele doua zile. De asemenea, toti sportivii legitimati la cluburi de judo din tara pot intra gratuit, în baza legitimatiilor.

Mediafax


Alina Dumitru: "Dupa succesul de la Beijing, adversarele si-au luat masuri speciale impotriva mea"