Alte Sporturi

Elisabeta Polihroniade, sah in stanga si mat in dreapta

Marea Maestra Internationala Elisabeta Polihroniade a lovit doua persoane, pe presedintele CS Siciliana, Dan Pasarelu, si pe jurnalistul Viorel Sima, la Adunarea Generala ordinara a Federatiei Romane de Sah, in cadrul careia se alege noul presedinte.
Polihroniade l-a lovit peste fata cu palma pe Dan Pasarelu, iar apoi l-a bruscat si l-a lovit cu un telefon pe jurnalistul Viorel Sima.

"Doamna Polihroniade m-a abordat spunând ca vrea sa discute ceva cu mine, iar în loc sa vorbeasca m-a lovit peste fata cu palma. Viorel Sima a înregistrat incidentul si a dorit sa îi arate înregistrarea de pe telefon, apoi ea i-a luat mobilul din mâna, l-a zgâriat si i l-a aruncat în fata. Dânsa a negat evenimentul si s-a dus în sala si a spus ca eu am lovit-o. Incidentul cu telefonul a fost filmat si de catre o televiziune", a declarat conducatorul CS Siciliana.

Jurnalistul Viorel Sima a comentat si el incidentul petrecut sâmbata, spunând ca se gândeste sa o dea în judecata pe Polihroniade.

"Mi-a bagat unghia în mâna. Mi-a luat telefonul si nu a vrut sa mi-l mai dea. M-am rugat de dumneaei timp de doua-trei minute sa mi-l înapoieze. Eu am întins mâna, iar dumneaei mi l-a aruncat în fata si m-a lovit în buza superioara. Sunt de 17 ani în presa. Am scris despre box si de alte sporturi periculoase, dar nu credeam ca mi se poate întâmpla asa ceva la sah. Ma gândesc sa o dau în judecata. Pentru ca nu mi se pare normal ca un Mare Maestru sa se comporte asa în public. Îmi era rusine de rusinea ei, pentru ca e o persoana în vârsta", a explicat Sima.

Pâna la aceasta ora, Marea Maestra Internationala Elisabeta Polihroniade nu a putut fi contactata pentru a comenta incidentul.

De asemenea, înainte de începerea Adunarii Generale, presedintele FR Sah, Ionut Serban Dobronauteanu, nu i-a lasat pe cameramani si fotografi sa ia imagini din sala spunând ca el e presedintele si el decide. Dupa mai multe minute de discutii cu reprezentantii presei, Dobronauteanu a permis accesul acestora în sala.

Mediafax


Elisabeta Polihroniade, sah in stanga si mat in dreapta