Alte Sporturi

Karpov va sustine un simultan la Bucuresti

Fostul campion mondial Anatoli Karpov va sustine un simultan de sah, cu ocazia turneului international "Open - Romgaz", luni, 15 septembrie, de la ora 14.00, la Ateneul Roman, se precizeaza intr-un comunicat al Asociatiei Sportive Clubul "Elisabeta Polihroniade".
Ceremonia de deschidere a turneulului, organizat de Asociatia Sportiva Clubul "Elisabeta Polihroniade", cu sprijinul Federatiei Romane de Sah, va avea loc joi, de la ora 16.00, in Aula Rectoratului Universitatii Politehnice Bucuresti.

La a doua editie a turneului vor participa peste 40 de mari maestrui internationali, din Romania, Ucraina, Rusia, Georgia, Belgia, Olanda, Belarus, Bulgaria, India, Uzbekistan, Azerbaidjan, Macedonia, Moldova, Islanda, Italia, Germania, Polonia, Cehia si Hong Kong.

Karpov este la a doua vizita in Romania, dupa ce, in perioada 20-26 martie 2005, a sustinut un meci cu marele maestru Andrei Istratescu, castigat cu scorul de 6-2. Meciul de acum trei ani a constat in patru partide de sah clasic si patru de sah rapid.

Anatoli Karpov s-a nascut la 23 mai 1951, in localitatea Zlatoust si a fost admis, la varsta de 12 ani, la cea mai mare scoala de sah din fosta Uniune Sovietica, "Mihai Botvinnik" de la Moscova. Dupa numai trei ani petrecuti la scoala lui Botvinnik, Karpov a devenit maestru national, reusind astfel sa egaleze performanta lui Boris Spasski, stabilita in anul 1952. La 16 ani a cucerit titlul european de juniori, iar in anul 1969, la varsta de 18 ani, il obtinea pe cel mondial si devenea maestru international. A castigat titlul mondial in perioada 1975-1985, iar dupa divizarea Campionatului Mondial, a obtinut alte sase titluri in varianta FIDE, in perioada 1993-1999.

Mediafax


Karpov va sustine un simultan la Bucuresti