Alte Sporturi

Primul teren de golf de 18 gauri din Romania

Langa Bucureºti se va amenaja, in curand, primul teren de golf de 18 gauri din Romania. Detalii despre acest proiect ce va fi concretizat pe teritoriul comunei Zurbaua, intre Chitila ºi Buftea, au fost oferite miercuri, in cadrul unei conferinþe de presa desfaºurata la sediul Jockey Club.
Proiectul Societaþii Swiss Golf & Leisure Development cuprinde trei parþi: un teren profesionist de 18 parcursuri (gauri), care permite organizarea de competiþii internaþionale, un teren de 6 parcursuri destinat celor care vor sa se antreneze, precum ºi celor mai puþin experimentaþi ºi o parte rezidenþiala cu 240-300 de unitaþi de locuit (apartamente, case unifamiliale ºi vile). Demararea lucrarilor este prevazuta pentru sfarºitul lunii martie 2007, iar turneul de inaugurare are ca termen luna septembrie 2008.

Marius Popescu, secretar general al Federaþiei Romane de Golf, a declarat ca federaþia va acorda sprijinul sau pentru finalizarea demersului. In Romania exista 8 cluburi de tenis ºi 4 terenuri cu 9 parcursuri.

Florin Segarceanu, preºedintele Asociaþiei Golf & Country Club Bucharest, a salutat faptul ca din primavara va exista in apropiere de Bucureºti un teren de golf de foarte buna calitate.

Pentru construcþia ansamblului de terenuri de golf ºi a sediului clubului cu o suprafaþa
desfaºurata de aproximativ 3.500 mp, investiþiile se ridica la circa 6,5 - 7 milioane de euro.

Pentru realizarea parþii rezidenþiale ºi comerciale vor mai fi cheltuiti inca aproximativ 40
milioane de euro.

Radu Chiriac ºi Fernando Mutti din partea Societaþii Swiss Golf & Leisure Development au subliniat avantajele economice, sociale ºi sportive ale proiectului.


Primul teren de golf de 18 gauri din Romania