Alte Sporturi

VIDEO: Flugtag i-a frant aripile. La 26 ani si-a rupt coloana vertebrala

O tanara de 26 ani, Madalina Dragan, a fost la pas sa ramana imobilizata pe viata dupa ce a suferit un traumatism la nivelul coloanei vertebrale in urma unui concurs inedit de sarituri in apa organizat de Red Bull, duminica, in centrul Bucurestiului. Desi concursul avea autorizatie de desfasurare din partea Primariei Capitalei si participantii au semnat inainte cate o declaratie pe proprie raspundere cu privirile la posibilele incidente care pot aparea, astfel de intreceri sunt pe cat de nesigure, pe atat de stupide si inoportune. Madalina a fost operata luni la coloana, iar dupa cele patru ore de interventie medicii spun ca ea se va recupera complet.


Tanara in cauza s-a lansat de la o inaltime de 6 metri cu un pian incercand sa zboare cat mai mult deasupra apei. Desi avea casca de protectie, impactul pianului cu apa a fost fatal pentru temerara, acesta suferind o fractua la nivelul coloanei vertebrale.

Transportata de urgenta la Spitalul Universitar, pacienta accidentata a fost internata la terapie intensiva, urmand a fi supusa unei complicate interventii chirurgicale. Luni a avut loc operati, iar dupa patru ore petrecute in sala de intervenitii medicii spun ca ea se va recupera complet. Initial prognosticul era rezervat, specialistii spunand ca Madalina ar putea ramane in scaunul cu rotile pentru restul vietii.

Un alt participant la concursul ilogic de sarituri in apa organizat pe raul Dambovita a suferit un traumatism cranio-cerebral minor si o leziune la coloana cervicala, dar acesta a refuzat internarea.

La competitia inedita au participat doar persoane peste 18 ani, cate patru in fiecare echipa, iar asa numitele aparate de zbor trebuiau construite independent de fiecare echipa in parte.

Flugtag este un eveniment organizat pentru prima data la Viena in 1991, de atunci si pana in prezent impulsul pentru zbor deasupra apei fiind importat in peste 35 de orase din intreaga lume. Incidentele nu au lipsit aproape de la niciunul dintre evenimente, dar de fiecare data intreaga responsabilitate a fost plasata asupra concurentilor.


VIDEO: Flugtag i-a frant aripile. La 26 ani si-a rupt coloana vertebrala